Alla på en sida (no-frames)    Nyhetsbevakaren

Sport. 26 AUGUSTI. Visa alla rubriker
Publicerat kl 00:21

Tung förlust för IFK Göteborg
GÖTEBORG (TT). Motgångarna fortsätter för IFK Göteborg. På tisdagen förlorade laget med 1-0 borta i returmötet mot turkiska Fenerbahce i kvalet till Uefa-cupen.
   Därmed gick turkarna vidare till huvudturneringen och IFK får ägna sig åt allsvenskan där kvalstrecket är hotande nära.
   IFK Göteborg hade 2-1 från hemmamötet med sig ned till Turkiet och skulle alltså gå vidare med seger, oavgjort eller uddamålsförlust om man gjorde mål. Enda uddamålsförlust som skulle slå ut Blåvitt var 1-0 eftersom Fenerbahce gjort mål på Ullevi.
   Och naturligtvis slutade matchen just 1-0 till Fenerbahce, denna tunga blåvita säsong.
   - Jag tycker vi gör en heroisk insats och faller lite olyckligt, säger tränaren Reine Almqvist till TT.
   IFK höll spelet väl uppe inför den fanatiska hemmapubliken och hade 0-0 i halvtid. Men tjugo minuter in kom det matchavgörande målet, inslaget av bosniern Elvir Balic.
   - Vi missade ett uppspel och de bryter och kontrar in målet, berättar Reine Almqvist.
   - Men vi hade tillräckligt mycket chanser för att avgöra det här. De hade mycket boll men vi var väldigt bra när vi fick tag i bollen och hade mer målchanser än vad de hade.
   Det räckte alltså inte ända fram för IFK som nu är utslaget ur Europacupspel och har det tungt i allsvenskan där laget inte får spelet att stämma. Men tränare Almqvist ser trots allt ljus i mörkret.
   - Jag är väldigt stolt över spelarna som gör en så bra match under de här förutsättningarna. Vi måste ta med oss den fina match vi gjorde och omsätta det till spelet i allsvenskan.
   Och det kan behövas. Blåvitt ligger med sina 20 poäng på tionde plats, just över kvalstrecket. Laget måste börja vinna nu för att inte riskera att åka ut också ur allsvenskan.
   Jerker Edgren/TT
  
Alla dagens sporttelegram (det senaste överst)


Gårdagens sporttelegram Upp på sidan