Alla på en sida (no-frames)    Nyhetsbevakaren

Sport. 29 SEPTEMBER. Visa alla rubriker
Publicerat kl 17:25

Giggs skada öppnar vägen för Blomqvist
LONDON (TT-AFP). Manchester United har drabbats av ett tungt avbräck inför mötet med Bayern München i Champions League-fotbollen.
   Ryan Giggs är skadad och det öppnar vägen på vänsterkanten för Jesper Blomqvist.
   Onsdagens möte mellan de två fotbollsgiganterna sker på Olympiastadion i München. Det blir en känsloladdad händelse för Manchester United. Det är första gången sedan 1958 som klubben återvänder till staden där laget slogs i spillror när deras plan kraschade vid starten efter mellanlandning i München.
   En tyst minut kommer att föregå matchen till minne av katastrofen för 40 år sedan.
  
Inte samma United
   Manchester United kommer inte att kunna ställa upp med samma startelva som i Champions League-premiären mot Barcelona på hemmaplan. Ryan Giggs, en av huvudrollsinnehavarna i Uniteds suveräna första halvlek mot spanjorerna, skadade foten i 2-O-matchen mot Liverpool förra veckan och finns inte med i truppen mot Bayern München.
   Förutom Giggs saknas även centrale mittfältaren Nicky Butt, som fick två matchers avstängning för sin avsiktliga hands som gav straff till Barcelona i 3-3-mötet.
   Managern Alex Ferguson väntas matcha Paul Scholes och Roy Keane centralt på mittfältet och plocka in Jesper Blomqvist som ersättare för Giggs på vänsterkanten.
  
Har aldrig mötts
   Märkligt nog har Manchester United och Bayern München aldrig mötts i en europeisk cupmatch. Det tyska storlaget har inlett Bundesliga mycket starkt med sex raka segrar, men åkte på en chockartad förlust med 2-1 mot Bröndby borta i Champions League-inledningen sedan Köpenhamnslaget gjort två mål i slutminuterna.
   Så för båda storklubbarna gäller i första hand att ta sin första seger i den mycket tuffa grupp D.
  
Alla dagens sporttelegram (det senaste överst)


Gårdagens sporttelegram Upp på sidan