Magnus Skúlason toppade P1
   Det blev lite rörigt när P1 250 meter avgjordes. Avgörandet stod mellan världsrekordinnehavaren Thor med ryttaren Magnus Lindqvist och utmanaren Magnus Skúlason på Mjölnir. Dock kom det av sig när Mjölnir inte ville gå in i startboxen.
   Under lördagens två första försök i pass regnade det och var ordentligt ruggigt. Trots förhållandena uppnåddes ganska bra tider och när söndagen bjöd på sol och banorna torkat en smula verkade anade många att kanontiderna skulle hagla. I första par dök Magnús Skúlason och Mjölnir dök upp tillsammans med en revanschsugen Jessica Rydin och Jorik.
   Mjölnir flög ut ur startboxen, Jorik kom en bit efter men jagade och låg på rulle efter den regerande världsmästaren. Båda fick fina tider, 21,97 för Mjölnir som därmed hade noterat den snabbast tiden av alla, och 23,18 för Jorik.
   I de kommande paren lyckades Valdimar bergstad och Feykivindur få till 22,40 men i övrigt var det inga som blandade sig i tätstriden.
   I sista par skulle Anna Skúlason på Brynja och Magnus Lindqvist på Thor gå en hård match. Och det blev ett riktigt race, det enda i hela tävlingen skulle det visa sig. Magnus tog starten, Anna kom ifatt och var möjligen före under en kort period, men Magnus och Thor svarade och tryckte sig före över mållinjen med minimal mariginal, 21,99 mot 22,01. Båda var alltså lite efter Mjölnir och alla såg nu fram mot en ädel kamp mellan Magnús på Mjölnir och Magnus på Thor i tävlingens absolut sista löp.
   Inledningen av den fjärde omgången medförde inga förändringar i täten. I näst sista paret fanns två ekipage med segervittring, men den enda som verkade försöka var Valdimar, som utan press från Anna, drev Feykivindur tills galoppinslagen förstörde chanserna.
   Den moraliska finalen kom också av sig när Magnús Skúlason inte fick in Mjölnir i startboxen inom godkänd tid inför sista löpet. Thor fick gå ensam och utan sparring är det t.o.m. svårt för en världsrekordinnehavare att göra sig rättvisa. Största förloraren var troligen publiken, som samtidigt fick anledning att fundera lite på det gamla begreppet sportsmanship.