Rejält ös i töltfinalen
   Höjdpunkten på ett VM är finalen i tölt, T1. Men med en deltagare som vunnit två mästartitlar med två olika hästar och dessutom var överlägsen i uttagningen så lär det knappt blivit pengarna tillbaka på Jóhann R Skúlason och Hvinur frá Holtsmúla vid seger.
  Det visade sig ocks"å mycket riktigt från första töltstegen att ekipaget inte tänkte släppa in någon annan i finalen. Hvinur ryckte ifrån direkt och det blev aldrig någon riktig spänning men vilka hästar och vilket ös, det var sanslöst. De som låg närmast efter och kämpade för att komma ikapp var Alexandra Montán med Bragi von Allenbach och Stian Pedersen med Jarl frá Midkrika.
   I det ökade tempot utmanade Stian och Jarl genom att gå som tåget och ta in en långsida på lite mer än ett varv. Jarl belönades med 9,5:or, men när Hvinur gick för 10 (utdelad av första domaren) och fick 9,5:or av de övriga, så räckte det inte riktigt ända fram.
   Hvinur slutade på fantastiska 9,28, Jarl var tvåa på 8,67 och Bragi tog tredjeplatsen på 8,55.
   Bakom de främsta gjorde Denni Hauksson med Asdis en utmärkt insats. Tempoväxlingarna var bland de bästa men det ökade tempot räckte inte riktigt till och Denni slutade på femte plats.