VM-guld till Magnús Skúlason
  Det första VM-guldet gick till Magnús Skúlason och Mjölnir frá Dalbae i stilpass. En rutinerad häst med två passguld, ett stilpassilver och ett speedpassilver sedan tidigare VM. Magnús i sin tur har ett passguld, tre passilver, ett stilpassilver och ett speedpassilver sedan tidigare.
   På jumbotronen såg Mjölnir ut som en svart panter i första läggningen. Beslutsamheten lyste ur ögonen på både häst och ryttare och 7,81 sekunder senare kom poängen 8,67 upp. När tuffaste konkurrenten Johan Häggberg och Askur från Håkansgården, som sista ekipage i första omgången gjorde en halvdan läggning, förstod de flesta att ledningen inför andra försöket skulle bli ganska stor.
   I det andra försöket var Mjölnir inte riktigt lika snabb men visningen var ännu bättre och totalt blev det 8,75 poäng, en av de bästa poängen som Magnús presterat.
   Efter guldet var Magnús rörd till tårar. När han kom till VM hette tävlingshästen Hraunar frá Efri-Raudalaek och någon stilpassmedalj fanns inte med i planeringen. I sista sekunden valde dock Magnús reservhästen Mjölnir trots att det då kändes väldigt bittert ,men i och med segern har glädjen återigen infunnit sig.
   - Mjölnir är så säker och självgående att jag inte känner någon nervositet inför ett löp säger Magnús. Han är en mycket speciell häst och under tiden som Magnús uppvaktas av kolleger, kombatanter och massmedia mumsar han äpple som om inget hade hänt.
   På andra plats hamnade en detroniserad mästarduo, Johan och Askur. Efter en 3,5-läggning i första försöket var avståndet lite för stort. Trots att det andra försöket gav utomordentliga 9,0 så räckte det inte och andraplatsen var ett faktum.
   Trea kom dansken Rasmus Möller Jensen och Stjarni frá Dalsmynni. A-flokk-3:an från Landsmót-00 har mycket kvar att ge, det är uppenbart.
   Bland Young Riders var Catherine Mynn från Schweiz bäst på en 12:e plats, Elin Johanssen, Norge 15:e och Jessica Rydin från Sverige 16:e.
   En yngling som måste nämnas trots att han galopperade bort sig i andra försöket var Valdimar Bergstad som red den hisklige Feykivindur frá Svingnaskard. Utan tvekan en egen stil och snabbaste tiden i tävlingen med 7,65 sekunder. Var det någon som sa att legendariske Super-Stjarni kom från Svingnaskard?