Isländsk seger i T2 B-final
  Lördagens B-final i T2 genomfördes i regn. Paraplyer och regnkläder på läktarna, tävlingsklädda ryttare på banan. Första momentet som visades var tölt i fritt valt tempo och här var fyra av de fem ekipagen ganska jämna och 7,5:orna haglade.
   I det korta tempot skildes ekipagen ut något till svenske Fredrik Rydströms fördel. Efter det sista momentet då hästen skall visas i tölt med löst hängande tygel fastställdes ordningen och den regerande världsmästaren i fyrgång, Berglind Ragnarsdóttir, tog då ledningen. Den här gången red hon på lånehästen Krapi frá Akureyri och jämnheten belönades med totalt 7,63 poäng. Med tanke på att hon drar runt en barnvagn med sin nyfödda bebis på VM-platsen så är prestationen utomordentlig.
   Tvåa kom den populära holländskan, och Young Ridern, Yoni Blom med Tyrson vom Saringhof på 7,34. Ekipaget var mest ‰Promising Young Rider, etc (PYR) vid VM 2003 och upprepade nu bedriften.
   Fredrik och Gestur från Stallgården lyckades inte fullt ut i det sista momentet och ett flertal korrigeringar med tygeln gav 6:or för momentet och 6,75 totalt.
   Ärevarvet var fint att beskåda och Bergling susade runt två varv på Krapi med en isländsk flagga i stadigt grepp. Krapi är för övrigt samma häst som Gardar Gislason framgångsrikt tävlat i T2 de senaste åren. Musiken kändes korrekt, brittiskt muller från Blur.