Delad seger i T1 B-final
  Efter en spännande upplösning mellan svenske Denni Hauksson och danskan Chatrine Brusgaard slutade T1 B-finalen med att de bägge fick dela på VM-guldet.
   Regnet tilltog och spänningen likaså. En T1 B-final vid VM är som regel nästan av samma höga standard som A-finalen, och nu skulle ett antal mycket rutinerade ryttare göra upp om segern och den åtråvärda A-finalplatsen.
   Men två ekipage hade strukit sig, Sigurdur Sigurdarson och Rúna Einarsdóttir Zingsheim. För att fylla upp fältet hade Hinrik Bragason med Saeli frá Skálakot (IS) och Kirstine Segall med Póstur frá Dalur (DK) kallats in. Det var nu problemen började, det tyska ekipaget Birga Wild med Hákon vom Wiesenhof hade samma uttagningspoäng som det danska ekipaget, men av någon anledning erbjöds de inte att rida B-finalen. Misstaget upptäcktes först när det var för sent.
   B-finalen genomfördes alltså utan det tyska ekipaget. I det korta tempot var svenske Denni Hauksson och Asdis frá Laekjarbotnum bäst tillsammans med danska Young Ridern Kirstine Segall. I momentet med temposkillnader fortsatte Kirstine och Póstur att gå bra samtidigt som den andra danskan Chatrine Brusgaard med Jón frá Hala började synas på allvar. Denni och Asdis behöll dock greppet med fantastiskt precisa ökningar och nedtagningar.
   Spänningen var på topp när den ökade tölten skulle visas, och när Hinrik Bragason drog upp tempot med Saeli trodde nog många att det skulle räcka för att ta hem B-finalen. Dennis visning av Asdis var inte riktigt lika vass, men matchningen kom istället från Chatrine och Jón som bedömdes som bäst i den ökade tölten.
   Upplösningen blev dramatisk och marginalerna pyttesmå. Denni och Chatrine delade segern på 7,61 med minsta möjliga marginal före Hinrik på 7,56.
   Sent på eftermiddagen rapporterades det från tävlingssekretariatet att den genomförda B-finalen skulle räknas.