Tisdag, efter match

9-1 mot Lettland. En lett match…

Matchen slutade runt 22.45. Sedan väntar prisutdelning på isen och vid 23.00 kan Sportbladet prata med spelare och tränare. Man får några snabba minuter i en korridor och några djuplodande samtal är bara att glömma. Även för oss som kvällstidning är det snabba bud efter slutsignalen. Men vi ska inte gnälla. Vi har deadline vid 02.00 och flera andra svenska tidningar på VM måste lämna text och bild samtidigt som slutsignalen.

När spelarna har duschat klart kommer de ut till spelarbussen vid arenan. Där kan man också få några pratminus från spelarna. Först ut till bussen är bröderna Sedin. Det slår aldrig fel. Sist ut är Henrik Lundqvist - det slår aldrig heller fel. Sedan sätter sig spelarna på den röda "skolbussen" och åker till spelarhotellet i höghöjdslägret Seefeld, två mil från Innsbruck.

Sedär - en lektion hur en arbetsdag ser ut för mig. Glamouröst - nej. Kul - ja. Slitsamt i längden - ja.

Schweiz i kvartsfinalen. Tja, Sverige trivs att slå ur underläge och nu är vi ju kanske favoriter att vinna VM. Det talar mot Sverige. Men Schweiz ska inte vara något problem. Tjeckien i semin blir jobbigare - mycket jobbigare.
hits