Fredag, morgon

Mina tips gick ju hyfsat. Tre av fyra inprickade får man vara nöjd med. Trodde Kanada skulle åka mot Slovakien, men Thornton tände till - igen.

Nu är både Tre Kronor och Aftonbladets trupp i Wien. Wien är en vacker stad, men det är svårare att jobba som journalist i en stor stad med långa avstånd mellan matchhall, hotell och träningshall.

Finns oerhört många svenskar i Wien. De har bokat resepaket till finalerna och räknade kallt med att Sverige slog sig fram till semifinal.

Men tjeckerna är avsevärt fler. Mot USA i går uppskattade jag att 5000 tjecker drog igång Wiener Stadthalle. De hoppade, klappade och varje gång Jagr hade pucken gick ett vrål längs läktaren. På pressläktaren är det likadant - dominans från Tjeckien. De är ofta inte lika lugna som oss nordbor och varje mål firade de med en high-five eller utrop. Lite opassande på en pressläktare.

Håkan Loob och de stora sponsorerna till Färjestad bor på hotellet. Loob var här 1987 också. Då vann vi guld. Ett gott omen? 18.00 tränar Tre Kronor i dag.
hits