Lördag, förlust

Det gick som jag skrev, nästan. Tjeckien vann i sudden death. Jag trodde att semifinalen skulle gå till straffar, men ett jätteskott av Radek Dvorak förstörde den svenska gulddrömmen 4.43 in i sudden.

Givetvis känns det tungt efteråt. Och tomt. Även för oss svenska journalister som följt laget i Innsbruck och Wien. Det som känns bäst nu tre timmar efter förlusten är att det finns hopp för svensk hockey. Vi behöver inte Lidström, Sundin, Forsberg, Salo och Näslund för att nå framgångar. Nu är det 80-talisterna som ska ta över och till stor del har de redan gjort det. 14 av Tre Kronors 33 mål i VM kom från en 80-talists klubba. Lägg därtill att Niklas Kronwall var bäste back. Henrik Lundqvist var förstemålvakt. Generation Z eller generation 80 är vår framtida melodi.

Bronsmatch på söndagen. Känns inte sådär jättehett. Vet inte om jag ska åka hem innan finalen eller stanna kvar i Österrike till på måndag. Känslan att sätta nycklarna i ytterdörren är härlig och den känslan längtar jag efter.
hits