TV3 sänder nytt sportmagasin varje lördag

avAndreas Lillhannus

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Alastair Grant / TT / NTB Scanpix

Grattis, sportälskare!

MTG Sport sänder ett nytt sportmagasin, Sportlördag, varje lördag på TV3, med start 12 augusti.

I premiären: Premier League-omgången Chelsea-Burnley.

– Det blir ett fantastiskt fönster för några av världens starkaste ligor och största idrotter, säger Anders Jensen, vd MTG Sverige.

Premier League-säsongen närmar sig med stormsteg.

Nytt för i år är bland annat Romelu Lukaku och Victor Nilsson Lindelöf i Manchester United, Mohamed Salah i Liverpool och Alvaro Morata i Chelsea.

Men det blir även nyheter i tv-Sverige.

Varje lördag, med start 12 augusti, kommer MTG Sport att sända sportmagasinet Sportlördag på TV3.

– Lördagseftermiddagar är en klassisk tid för tv-sport i Sverige och det blir ett fantastiskt fönster för några av världens starkaste ligor och största idrotter. Vi har ett antal av världens finaste sporträttigheter inom MTG, och det ska bli kul att ge en bredare publik chansen att ta del av dessa, säger Anders Jensen, vd MTG Sverige, i ett pressmeddelande.

”Öppna upp för bredare publik”

I premiärprogrammet bjuds tittarna på engelsk fotboll då ligamästarna Chelsea möter Burnley.

Men det är inte bara fotboll på tapeten.

Sportlördag kommer även att sända ”högintressanta evenemang och matcher, där fokus kommer att skifta mellan olika idrotter och rättigheter”.

– Det här är en perfekt kickoff för den här TV3-satsningen. MTG har ett extremt starkt premiumutbud som vi också vill visa upp i TV3 på kontinuerlig basis. Viasats och Viaplays fotbollsutbud med internationella ligor slår allt annat du kan se i Europa, vilket vi nu kan öppna upp för en bredare publik. Och vi har även lokala svenska lag i såväl hockeyns som handbollens Champions League som får möjligheten att synas i TV3 på lördagarna, säger MTGs sportchef Per Nunstedt.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Viasat

TV3