”Vet inte när jag kommer bli frisk”

Foto: AP
Anna Nordqvist.
SPORTBLADET

Anna Nordqvist, 30, är på plats i Skottland för att spela British Open.

Trots att hon dras med körtelfeber.

– Känns det inte okej kommer jag att bryta. Jag kommer inte riskera min framtida hälsa, säger hon till Sportbladet.

Hon kände av sjukdomen redan i US Open i mitten av juli men det var inte förrän i torsdags som Anna Nordqvist gick ut och berättade att hon har drabbats av körtelfeber.

Trots detta är Sverigeettan nu på plats i Fife i östra Skottland för att göra ett försök i årets fjärde och näst sista major, British Open.

”Legat i sängen...”

Hon mår inte helt hundra, men hon är på bättringsvägen.

– Jag har legat i sängen och vilat så mycket jag kunnat de två senaste veckorna för att tillfriskna och det går verkligen framåt. Sen hoppas jag på hyfsat väder under tävlingen för att orka bättre, säger Nordqvist till Sportbladet.

Kommer du att bryta tävlingen om du känner dig hängig?

– Känns det inte okej så kommer jag absolut att bryta. Just nu känns det så pass bra att jag vill prova den här veckan, men jag vet inte hur det känns efter 18 hål ännu…

”Vi har koll på läget”

Det är inte bara British Open som lurar runt hörnet utan även årets kanske största höjdpunkt, Solheim Cup, där Europa möter USA och där den 12:e-rankade svenskan förväntas spela en huvudroll i det europeiska laget.

– Huvudmålet är fortfarande Solheim Cup och därför vill jag känna efter var jag står den här veckan. Jag uppskattar att så många hör av sig med goda råd och månar om mitt välbefinnande, och jag har en doktor i mitt team som har koll på läget. Vi kommer inte att riskera min framtida hälsa, säger Nordqvist.

Foto: TT

Hur ser du på riskerna att sjukdomen förvärras?

– Symptomen på körtelfeber varierar mellan individer så man kan inte göra några jämförelser med andra personer (t.ex. Robin Söderling, reds.anm). Hur lång tid det tar att bli helt frisk vet jag inte, men jag kommer att dra ner på träningen enligt min doktors rekommendationer.

Vad har du för målsättning i British Open?

– Förväntningarna, eller snarare förhoppningen, är att kunna fullfölja tävlingen och fortfarande känna att jag kan spela Solheim Cup, säger Anna Nordqvist.

British Open börjar nu på torsdag.

Solheim Cup spelas mellan 14 och 20 augusti. Anna Nordqvist är – trots sin rankning – inte ens direktkvalificerad då hon inte spelat tillräckligt många tävlingar på damernas Europatour. Hon måste i så fall förlita sig på att lagkapten Annika Sörenstam ger henne ett wild card.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf