Chocken – tog en tugga av motståndaren

TOKYO. Här är bilderna som chockar OS-brottningen.

För indiern Ravi Kumar Dahiya blev inte biten.

Hans motståndare tuggade på honom.

Den kazakiske brottaren Nurislam Sanayev höll på att förlora semifinalen i 57-kilosklassen.

Det kunde han inte acceptera. I ett desperat ögonblick tog han därför till alla medel för att stoppa sin indiske motståndare Ravi Kumar Dahiya. Det går inte att reducera Sanayevs utfall som blott ett bett, för faktum är att han tog en rejäl tugga av indiernas arm för att indierns skulle lossa på sitt järngrepp. Efteråt kunde man se hela kazakens tandrad på Dahiyas underarm.

”Det gjorde riktigt ont”

Psykningen stoppade dock inte Sanayev från att förlora semifinalen. Dahia tog segern och kommer brottas i finalen trots bit-attacken.

– Det gjorde riktigt ont på Ravi när han gick av mattan men han fick ispaket och är bra nu. Smärtan är borta. Han kan brottas i finalen. Inga problem, säger en talesman för det indiska brottningsförbundet.

Sanayev ska delta i brottningsmatchen, men frågan är om han borde? Brottningsreglerna säger tydligt att man inte får dra i håret, öronen eller könet på sina motståndare. Inte heller får man nypas eller bitas. Det kan leda till diskning.


Se hela OS i Tokyo på discovery+

Allt om sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll Medaljligan OS 2021

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.