Bengtsson om otäcka skadan på Sandi Morris

Ut i rullstol efter bruten stav

TOKYO. Sandi Morris ville uppgardera OS-silver till guld.

Det slutade med bruten stav, tårar och missat kval.

– Jag sa till henne att hon fortfarande är vår hjälte, säger Angelica Bengtsson.

Sandi Morris var tvåa i OS i Rio. Säsongen i år har varit tuffare men på OS hoppades hon kunna hitta formen.

Men i stället blev kvalet en mardröm. När hon skulle gå in i tävlingen på 4,55 började regna ösa ner. Tävlingen avbröts en timme och väl tillbaka skulle eländet bara fortsätta.

I första hoppet på 4,55 bröt hon staven och kraschade in i mattan. Hon fick ett nytt försök men smärtan var för stor. Trots det gjorde hon två försök till utan att varken hand eller ben klarade av det. Båda gångerna slutade det med floder av tårar liggandes på stavhoppsmattan. Hon fördes i stället ut ur arenan i en rullstol.

”Så tuff”

Angelica Bengtsson kastades tillbaka två år till VM i Doha när hon såg den brutna staven. Till viss del hjälpte det henne att hitta ett fokus inför avgörandet men hon led också med sin konkurrent sedan många år.

– Ja… jag tittade på inomhus-VM-finalen någonstans där jag inte lyckades kvala och då blev hon ”penetrerad” av staven två hopp och lyckades ändå vinna så jag vet att hon är supertuff. Hon hade problem hela tiden, under uppvärmningen och sen hoppa först efter regnet och då bryter hon staven och skadar sig …

– Jag sa det till henne att  hon fortfarande är vår hjälte, så tuff och det är så tråkigt att det här händ henne, säger en berörd Angelica Bengtsson.

Angelica Bengtsson tog sig vidare till final. Michaela Meijer klarade inte kvalet.

Allt om sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll Medaljligan OS 2021

Medaljligan i OS 2021 – så ligger Sverige till

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.