Rosenqvist klar för Formula E 2017-2018

Reporter: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Felix Rosenqvist klar för Formula E 2017-2018
Foto: Mattias Persson
Felix Rosenqvist klar för Formula E 2017-2018

Han var trea under premiärsäsongen.

Nu jagar Felix Rosenqvist titeln.

– Hans förra säsong var den bästa vi sett från en rookie i Formel E, säger teamchefen Dilbagh Gill.

Foto: Mattias Persson
Jubel efter tredjeplatsen 2017

Svensken imponerade under sin första säsong i det världsomspännande mästerskapet för el-bilar. I kamp med flera före detta F1-förare slutade han på plats tre, efter en seger och totalt fem pallplatser Han hade det främsta kvalsnittet av samtliga förare och satsar nu på en säsong till hos Mahindra.

Nu är han klar för en säsong till.

– Jag är glad att vara tillbaka i Formel E för en andra säsong, och att få fortsätta den här resan med Mahindra Racing, säger Felix Rosenqvist.

–Det var vår gemensamma intention från första början och vi har redan genomfört ett antal tester med den nya bilen, M4Electro, som sett lovande ut.

Han fortsätter att köra tillsammans med den förre F1-föraren Nick Heidfeld från Tyskland.

– Jag hade en fantastisk debutsäsong, och jag kommer använda allt jag lärde mig för att försöka lyfta oss till nästa nivå, säger Rosenqvist.

– Det blir en stor utmaning i extrem konkurrens, men vi har en bra plattform. Jag, och alla runt om mig i teamet, går in i detta till ett hundra procent med målsättningen att slåss mot de absolut bästa.

Felix Rosenqvist klar för Formula E 2017-2018

Rosenqvist tog teamets första seger i Tyskland förra året och i år höjer teamet ambitionen.

– Jag känner mig trygg i att vår nya bil, M4Electro, blir vår vassaste hittills och att den kan ge oss de förutsättningar som krävs för att slåss om segrar och mästerskap, säger Mahindras teamchef Dilbagh Gill.

Formula E består av 14 deltävlingar och avgörs inne i några av världens största metropoler. Premiären avgörs i Hong Kong den 2-3 december 2017 och resterande lopp agörs 2018, men innan dess har Rosenqvist andra mål för ögonen.

Han jagar mästartiteln i den japanska serien Super Formula.

Han ligger trea när när nu två deltävlingar återstår.

Publicerad: