Bilderna på stjärnan chockar hemlandet

Två år efter mästartiteln hoppas profilen på comeback

avPatrik Brenning

Foto: TT
Tyson Fury

För knappt två år sedan stod han på hela världens boxningstron men sedan dess har Tyson Furys fallit tungt med avslöjanden om såväl kokainmissbruk som en depressionssjukdom.

Samtidigt som 29-åringen nu själv drömmer om en comeback frågar sig Storbritannien efter nya bilder på Fury vad som hänt med deras boxningshjälte.

Daily Mail beskriver det som ”en av de största nätterna i den brittiska boxningshistorien” när Tyson Fury den 28 november 2015 besegrade Wladimir Klitschko och blev världens tungviktsmästare. Men det förväntade returmötet jättarna emellan sköts sedan upp inte mindre än två gånger innan Fury i oktober förra året förlorade sin boxningslicens efter att ha erkänt att han brukat kokain.

Jobbar för titelmatch

Fury berättade samtidigt han kämpat med en depression och har även meddelat att han slutat med boxningen – bara för att sedan ändra sig igen. Just nu arbetar britten för att få till en titelmatch mot landsmannen Anthony Joshua i hopp om att ta sig tillbaka till boxningstronen.

Foto: Martin Meissner / TT / NTB Scanpix
Fury med mästarbälten i WBA, IBF, WBO och IBO
Foto: Martin Meissner / TT / NTB Scanpix
Seger mot Wladimir Klitschko 2015

Men frågar är hur Tyson Fury egentligen mår?

Nya bilder från i söndags visar hur den tidigare världsmästaren lämnar en restaurang i Manchester ett antal kilo tyngre än den matchvikt på 112 kilo som han vägde in på inför mötet med Klitschko. Bilder som väckt stor uppmärksamhet i Storbritannien där många fortfarande hoppas få se Fury tillbaka i ringen igen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning

Tyson Fury