Norska oron: Får prata med en läkare

Foto: Jacques Boissinot / AP TT NYHETSBYRÅN
SPORTBLADET

Astrid Uhrenholdt Jacobsen har vunnit två VM-guld i karriären, men riskerar att hamna utanför den norska truppen till Lahtis.

30-åringen ska besöka en läkare för att ta reda på vad som är fel med kroppen.

– Det är som att jag inte har ätit på två veckor, säger hon till NRK.

I det norska skidlandslaget är Astrid Uhrenholdt Jacobsen ett slags centralgestalt. Veteranen har vunnit sex VM-medaljer i karriären och för ofta åkarnas talan i media.

Men med två veckor till VM-premiären i Lahtis är Jacobsen tveksam på om hon hinner i form. Hon kom fyra i Norska mästerskapen över tio kilometer klassiskt, i sig ingen katastrof, men marginalen till segraren Marit Björgen var nästan en och en halv minut.

”Inte roligt att åka skidlopp”

– Det fungerar inte i det stora hela. Formen är inte där den bör vara, säger hon till NRK.

Hon överväger att avbryta det pågående NM, trots risken att hamna utanför den norska VM-truppen. För att gå till botten med sina bekymmer ska hon söka läkarvård.

– Så som kroppen är i dag är det inte roligt att åka skidlopp. Jag har inte ens förmågan att bli trött, det är som att jag inte har ätit på två veckor även om jag vet att jag har det. Jag får prata med en läkare, säger hon till NRK.

Landslagstränaren Roar Hjelmeset ser helst att Astrid Uhrenholdt Jacobsen fullföljer NM.

– Hon är inte nöjd med det hon presterar, men hon hade en väldigt bra helg i Ulricehamn, så hon måste ta med sig det och hoppas att det lossnar på lördag, säger han till NRK.

ARTIKELN HANDLAR OM