Mayweathers hyllning inför titelmatchen

SPORTBLADET

NEW YORK. Sista presskonferensen inför lördagens supermatch mellan de två världsmästarna svenske Badou Jack och britten James DeGale.

Inga hårda ord men massor av självförtroende.

1 av 3 | Foto: REUTERS TT NYHETSBYRÅN

– Champ versus champ. Äntligen är matchen här. Låt showen komma igång. Jag kommer att bli den ende mästaren. Oavsett vad som krävs för att bli det, säger Badou Jack.

– För en gångs skull har jag inte så mycket att säga. På lördag möts två världsklassboxare men det finns inget tvivel om att jag kommer att bli segraren och världsmästaren med två bälten, säger den normalt kaxige James DeGale.

”Han är världsklass”

Matchen gäller Jack WBC-titel och DeGales IBF-titel. De två tyngsta organisationernas och inför fighten säger alla större boxningsbedömare och de flesta fansen att detta är en match mellan världens två absolut bästa supermellanviktare just nu.

– England har 13 världsmästare just nu men detta är vår bäste, säger promotorn Eddie Hearn och klappar om DeGale.

Hearn fortsätter:

– Badou Jack är absolut världklass. En fantastisk boxare men ”Chunky” kommer att boxa ut honom därför att James är en av de absolut bästa som finns i sporten med sin spännande och överraskande stil.

Även Badou Jacks promotor Floyd Mayweather Jr hyllar matchen.

– Den här matchen kommer tidigt på året men när vi sammanfattar 2017 kommer den att vara en av årets allra största.

Hyllas av Mayweather

Floyd Mayweather Jr har trott stenhårt på Badou Jack sen första gången han såg honom i sitt boxningsgym.

– En kille som flyger hit från andra sidan jorden. Tar bussen till gymmet, varje dag med sin flickvän, hans nuvarande fru, som följde med och stod bakom honom. Som trodde på honom. Vi i teamet sa till dem, ha tålamod. Vi ska se till att det händer.

– Jag vet inte hur länge det dröjde, men det tog inte så lång tid och nu är vi där. Badou är ödmjuk. Han säger aldrig att den eller den vill jag möta nästa gång. Han bara gör det han ska, säger Mayweather.

Som självklart inte kunde hålla sig från att ge sig själv lite beröm också. Mitt i ett resonemang om hur saker kan gå som man inte tänkt sig fällde han kommentaren:

– Gud gjorde bara en sak perfekt. Min matchlista.