Avgick – nu vill han boxas på Stadion

Publicerad:

SPORTBLADET

Förre Djurgårdsbossen om sina storslagna planer: ”Hoppas på några riktiga toppmatcher”

Foto: Carolina Byrmo

Tommy Jacobson lämnade Djurgården tillsammans med Magnus Pehrsson.

Nu vill den före detta ordföranden göra Stadion till en thaiboxningsarena – och själv gå en match.

– Det är ju adrenalinkicken man vill känna av, säger han till Dagens Nyheter.

Nästan precis en månad har gått sedan Tommy Jacobson lämnade sitt uppdrag som ordförande i Djurgården fotboll i sympati för managern Magnus Pehrsson som avgick efter att ha känt sig hotad.

Om han legat på latsidan sedan dess? Inte alls.

”Hoppas på toppmatcher”

54-åringen har filat på storslagna planer. I sommar vill han arrangera en stor utomhusgala i thaiboxning och om allt går i lås kommer den att arrangeras på Stockholms Stadion den 17 augusti. Det skriver Dagens Nyheter i dag.

– Vi hoppas på några riktiga toppmatcher med Sverigeeliten och förhoppningsvis några från Europa- och världseliten också. Meningen är att det ska bli en återkommande gala, säger Jacobson till DN.

”Skulle bli patetiskt”

Om galan blir av vill Jacobson – som tränat thaiboxning i tre års tid – själv gå en match. Men det är inte frågan om något huvudnummer; han inser att åldern kommit ikapp honom och att det unga gardet är för svårslaget.

Han vill boxas för att han helt enkelt gillar att gå upp i ringen.

– Det är ju adrenalinkicken man vill känna av. Det är den som blir beroendeframkallande. Men jag tror verkligen inte att jag är thaiboxare, jag är 54 år, det skulle bli patetiskt, säger han till DN.

Publicerad: