Vettel överlägsen – vann i Bahrain

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Världsmästaren vann Bahrains GP och tog sin andra seger för säsongen

Vettel snabbast i Bahrains hetta.
Foto: Reuters
Vettel snabbast i Bahrains hetta.

Sebastian Vettel är tillbaka.

Högst upp på prispallen.

Mästaren vann i Bahrain.

– Det var ett fantastiskt lopp, säger han.

De tre senaste årens mästare hade andra startposition och även om han hade en tuff kamp med Fernando Alonso, Ferrari, så lyckades han behålla positionen och han kunde köra om ledande Nico Rosberg, Mercedes, på det andra varvet.

– Det var väldigt jämnt i den första kurvan och jag fick ge mig i kampen mot Fernando. Jag hade egentligen tänkt ta Nico redan på rakan, men sedan fick jag koncentrera mig på Fernando. Jag hade sparat lite KERS och kunde ta Fernando i kurva sex, berättar Sebastian Vettel efter loppet.

– Sedan var det svårare än vad jag hade trott att ta Nico. Han var snabb och det var inte så enkelt att köra om som jag hade räknat med. Som tur var hade jag lite KERS kvar och kunde ta honom i kurva fyra och sedan var det fri bana framför mig.

Säsongens andra seger

Det var också det som avgjorde loppet. Sebastian Vettel kunde själv bestämma över sitt lopp och styra sin Red Bull mot en klar seger. Det var hans andra för säsongen, hans 28:e totalt.

– Det var ett fantastiskt lopp, ett stort tack till alla i stallet, säger tysken som har ledningen i mästerskapet.

– Jag visste att det skulle vara viktigt för mig att ta över ledningen redan i början av loppet, sedan gå vidare och ta hand om däcken. Jag hade en bra pace och det kändes bara bättre och bättre. Det var ett otroligt bra race.

Lotus på prispallen

 Bakom honom var det en tuff kamp om platserna. Till slut lyckades Kimi Räikkönen köra upp sin Lotus till plats två och hans teamkollega Romain Grosjean var trea. Det betyder att prispallen såg exakt likadan ut som 2012.

– Det var inget perfekt kval från min sida, men jag sa redan i fredags att jag ville använda mig av två depåstopp och det fungerade bra, säger Kimi Räikkönen som fortsätter att plocka poäng i lopp efter lopp. Detta var hans tredje pallplacering på fyra lopp.

– Mina första två varv var inget vidare och jag tappade lite, men sedan blev bilen bättre. Det fungerade bra och jag kunde trycka på in i mål, säger Räikkönen som är tvåa i VM.

Paul di Resta, Force India, överraskade och var fyra i mål, Lewis Hamilton, Mercedes var femma och han tog över tredjeplatsen i VM.

Tungt för Ferrari

För Ferrari som hade båda sina bilar i andra startled var det däremot ett tungt lopp. Fernando Alonso fick problem med DRS-vingen redan under inledningen av loppet och den kunde han sedan inte använda sig av. Han var åtta i mål.

Felipe Massa hade stora problem med däcken under tävlingen och hade inte heller han någonting med kampen om prispallen att göra.

Efter dagens tävling vänder F1 till Europa där Spaniens GP avgörs i Barcelona den 12 maj.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN