Golfstjärnan jagar revansch: ”Tålamodet är min absolut sämsta egenskap”

SPORTBLADET

Caroline Hedwall, 23, ­jagar fortfarande sitt ­stora genombrott på ­LPGA-touren. Största ­hindret: hennes bristande tålamod.

– Det är min absolut sämsta egenskap, säger hon till golf.se.

Foto: Caroline Hedwall.

Hon presterar i Europa, men floppar i USA. Caroline Hedwall tycks trivas bäst på hemmaplan. Skåne-­tjejen har vunnit fyra tävlingar i Europa, men inte en enda på amerikansk mark. Och hon är knappast en ­titelkandidat nu när golf­eliten gör upp i årets första major på Mission Hills i Kalifornien. Men tävlingen, Kraft Nabisco Championship, kommer i mångt och mycket att sätta tonen för säsongen. Hedwall vill revanschera sig från fjolåret, då en tung skada spolierade i stort sett hela sommaren för henne.

Inte tillbaka

– Jag tappade självförtroende efter skadan och är ­inte riktigt tillbaka där jag var. Men det är nära, säger 23-åringen till golf.se

Mer som kan bli bättre

Samtidigt är det mer än självförtroendet som måste förbättras. Hedwall är i fullt sjå med att få bukt på sitt humör. Tålamodet har en tendens att tryta, vilket kan spegla av sig i score­korten.

– Det är min absolut sämsta egenskap. Jag är medveten om att jag har det (dåligt tålamod) men samtidigt blir det likadant när jag står där. Men det blir bättre och bättre. Man lär sig, säger hon.