Amerikansk fotboll

Här grips stjärnan – åtalad för mord

Av: 

Emil K Lagnelius

SPORTBLADET

Odin Lloyd, 27, avrättades med flera skott i bakhuvudet och ryggen.

Nu står NFL-stjärnan Aaron Hernandez, 23, åtalad för mord.

– Att en NFL-spelare är inblandad i ett fall av detta slag är djupt oroande, skriver hans klubb New England Patriots.

Häromdagen kom den chockerande nyheten att Aaron Hernandez – till vardags firad stjärna i New England Patriots och pappa till en åtta månader gammal dotter – misstänks för att ha avrättat sin vän Odin Lloyd.

Under onsdagen greps Hernandez i sitt hem i Attleboro, Massachusetts. Enligt myndigheterna mördades Lloyd av flera skott i bakhuvudet och ryggen.

– Hernandez och två vänner plockade upp Lloyd i hemmet klockan halv tre på natten den 17 juni. Övervakningsbilder från Hernandez hem visar att han lämnade hemmet med en pistol i näven. Han berättade även för någon i huset att han var upprörd och inte kunde lita på någon, säger åklagaren, enligt ESPN.

Sms-konversation

Den mördades släktingar uppger att Odin Lloyd dejtade systern till Aaron Hernandez fästmö. Hernandez ska varit förbannad på Lloyd eftersom han, under ett krogbesök, pratat med personer som Hernandez har problem med.

Följande sms-konversation ska ha ägt rum mellan Odin Lloyd och hans syster klockan 03.22:

Lloyd: Såg du vem jag är med?

Systern: Vem?

Lloyd: NFL.

Lloyd: ...bara så du vet.

Mellan 03.23 och 03.27 har personer rapporterat att de hört pistolskott, uppger åklagaren. Men det är inte fastställt vem som sköt skotten.

Klubben: ”Visar medlidande”

New England Patriots har släppt Aaron Hernandez till följd av mordundersökningen och uttrycker sympati för Odin Lloyds familj och vänner:

”Ord kan inte uttrycka den besvikelse vi känner över att en av våra spelare har gripits som en följd av denna undersökning. Vi inser att brottsbekämpande undersökningar pågår och vi stöder och respekterar processen. Vi har släppt Aaron Hernandez som kommer att tillbringa dagen i domstol. Samtidigt får vi inte glömma den unge mannen som är offret, och passa på att visa vår djupaste medkänsla”.

Aaron Hernandez debuterade i NFL för New England Patriots 2010. Den 27 augusti 2012 förlängde Hernandez kontraktet över ytterligare fem år och fick då en sign on-bonus på 81 miljoner kronor, den största som någonsin betalats ut till en tight end (Hernandez position) i NFL:s historia.

ANNONS EXTERN LÄNK

13 rätt - 34 gånger i år! Missa inte att skaffa andel i Sportbladets system på Stryktipset

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Amerikansk fotboll

NFL