Svensk EM-succé

Av: Anna Andersson

Publicerad:

Felix Rosenqvist tog tre pallplatser och är tvåa i mästerskapet för formel 3

Felix Rosenwvist vann på Silverstone
Felix Rosenwvist vann på Silverstone

Felix Rosenqvist ville ha revansch.

Han gjorde succé.

– En fantastisk helg, säger F3-föraren.

Han var besviken efter premiären i Italien då han tog en fjärdeplats, men på Silverstone i England kom revanschen.

Svensken tog sig upp på prispallen i samtliga tre lopp, där han vann det andra loppet och nu är han tvåa i EM-serien.

– En fantastisk helg, och det här var precis det kvitto vi ville ha efter premiären på Monza, säger Felix Rosenqvist i ett pressmeddelande.

–  Vi har jobbat hårt för att ta oss till den här nivån, och det känns extra roligt att kunna prestera de här resultaten under en helg då vädret har varit väldigt omväxlande. Vi har varit med i toppen i både torrt och regn, men vi kan fortfarande bli ännu snabbare och vi har inte nått vår maximala kapacitet än.

Årets första seger

I det första loppet var han trea, i det andra loppet körde han om de båda hemmaförarna Harry Tincknell och Will Buller på utsidan och tog sin första seger för säsongen i det mästerskaps som anses vara det tuffaste för F3-förare.

– Segern i race 2 var en av de skönaste jag någonsin har tagit, jag ledde loppet efter en bra start, men sedan missuppfattade jag reglerna i samband med en omstart och förlorade två placeringar – och jag har aldrig varit så arg på mig själv som jag var då, säger svensken som kör för Mücke motorsport.

–  I det ögonblicket bestämde jag mig för att jag var tvungen att vinna, och till slut blev det också så. Ett stort tack till teamet som har gjort ett grymt jobb med bilen hela den här helgen!

I det avslutande loppet var han tvåa och nästa deltävling avgörs i Tyskland, på klassiska Hockenheim. Det är hemmabana för stallet och i höstas avslutade svensken säsongen med ett banrekord för F3-bilar och en dubbelseger.

Den tävlingen avgörs den första helgen i maj.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN