Avgjorde stjärnmötet - men tog fel på tiden

Foto: BILDBYRÅN
Rasmus Enström.

avJonas Gustavsson

SPORTBLADET

Rasmus Enström gnistrade i stormötet mot Storvreta.

Han avgjorde för Falun i sudden – med en enda sekund kvar att spela.

Fast han trodde det var mer tid kvar...

– Jag var övertygad om att sudden var i tio minuter, säger Enström.

Med en enda sekund kvar av övertiden så klev Rasmus Enström fram och avgjorde det högoktaniga, svängiga och underhållande stormötet mot Storvreta fram till 7-6.

Målet blev omdiskuterat – men Enström själv fattade ingenting.

– Jag hörde att det blev liv efter målet och jag undrade vad de gnällde för. Det handlade om bollen var inne innan signalen gick eller inte, jag trodde sudden var tio minuter och inte fem minuter, säger Enström.

– Jag blev lite chockad faktiskt.

Ni har ju spelat sudden innan, du borde väl veta att det är fem minuter?

– Äh, de ändrar reglerna hela tiden, jag kan inte det där.

Utan två stjärnor

Vad säger du om segern?

– Vi brände otroligt många lägen, men fick utdelning till slut så skönt att vinna. Det här är matcher man verkligen vill vinna. Extra skönt inför fullsatta läktare, det var fantastisk inramning.

Falun kom till spel utan stjärnorna Alexander Galante Carlström och Jonas Adriansson i förstakedjan och mästarna låg under med både 0-3 och 4-6, men lyckades alltså knipa två poäng till slut.

– Vi har ett starkt lag och bred trupp, men visst känns det när sådana spelare som vi hade borta inte är med, men vi har folk som kan hoppa in och är vana vid förändringar eftersom ”Brolle” (Thomas Brottman, tränare) brukar kasta om en hel del, säger Enström.

I topp i poängkligan

Nu toppar Falun tabellen med sex poängs marginal före Storvreta, de två giganterna som är de enda som vunnit SM-guld de åtta senaste åren.

– Vi vill pinka in revir inför framtiden, nu har vi två raka segrar mot dem så det är skönt. Vi vill alltid vinna och bra att ligga i toppen, men jag tror inte vi sett det bästa av Falun ännu. Vi har mer att ge.

Rasmus Enström är också i topp – i poängligan. Totalt blev det två mål och tre poäng mot Storvreta, och totalt har han gjort 42 poäng i år.

– Det var lite hattigt i början av säsongen, men sedan har det blivit bättre och det blir lite poäng här och där, det känns bra.

ARTIKELN HANDLAR OM