Nya turer kring Armand Krajnc

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

STOCKHOLM

En match i Köpenhamn mot kanadensaren Manny Sobral den 16 juni?

Eller ett möte mot sydafrikanen Harry Simon i Manchester tre veckor senare?

Boxaren Armand Krajnc står helt plötsligt mellan två alternativ, lösningen kan bli att han lämnar ifrån sig världsmästarbältet.

Foto: Stefan Alfelt

I förra veckan anordnade svenske världsmästaren Armand Krajnc en presskonferens i Malmö. Glad och förhoppningsfull berättade han om sitt kontrakt med nya danska boxningsstallet, hur han såg fram emot matchen mot Manny "The Teacher" Sobral på Bröndby Stadion.

Fem dagar senare - på måndagen - kom pressmeddelandet som berättade att Harry Simon ska gå upp i boxningsringen i Manchester den 7 juli.

Motståndare: Armand Krajnc.

Matchen har bestämts genom boxningsorganisationen WBO som Krajnc tillhör, Frank Warren som är Harry Simons promotor samt Universum - stallet Krajnc bestämt sig för att lämna.

- Det är något de har kommit överens om, vilket jag inte går med på. Visst kan jag möta Harry Simon, men först vill jag ha en frivillig försvarsmatch, säger Armand Krajnc till TT.

Matchen i Manchester är en så kallad obligatorisk match - en match som WBO bestämt att Krajnc måste boxas för att få behålla sin titel.

Matchen i Köpenhamn är en frivillig match, ett möte som Krajnc och hans stall varit med och bestämt om inom vissa gränser.

Beslut på tisdag?

- Vi har inte fått besked om de godkänner matchen i Köpenhamn som frivilligt försvar, vilket jag hoppas att vi får redan på tisdag. Innan dess är det inte klart hur vi ska göra, säger Daniel Wessfeldt, manager för Krajnc.

Kommer WBO inte att godkänna matchen eller att tvinga Krajnc att boxas i Manchester kan det sluta med att svensken lämnar ifrån sig världsmästarbältet.

- Vi får se hur jag ska göra men det är klart att det inte känns bra att lämna ifrån sig titeln, säger han själv.

Vad händer med Armand i så fall?

- Då har han möjlighet att boxas för en annan organisation. Det är inte bra för WBO att förlora en världsmästare men Armand har anledning att vara sur på grund av det sätt han behandlats, säger Wessfeldt.

Ingen match sedan oktober

Svensken har inte boxats sedan oktober förra året. En av anledningen till att han valt att bryta med Universum är att de inte ordnat några matcher åt honom.

- WBO ville inte ge mig ett frivilligt försvar för att de jobbar tillsammans med Universum. Mitt kontrakt med Universum går ut i september och de vet att jag ändå kommer att försvinna från stallet.

- Tyvärr är all idrott korrupt i dag. Boxas jag i Manchester och matchen går tiden ut, även om jag är överlägsen kan de döma så att jag förlorar.

Under tiden fortsätter Krajnc att fortsätta träna i Tyskland.

- Det har varit en jobbig tid men jag får bevisa att jag har "power" kvar. Det får gå ut över min motståndare istället.

Vem det nu blir. . .

Tobias Österberg/TT

Publicerad: