Timrå rasade efter omdiskuterad situation

avMalin Wahlberg

Linköping besegrade Timrå med 4–3 efter en omdiskuterad situation.

Då rasade tränaren Fredrik Andersson.

– Jag var lite frustrerad direkt efter matchen, säger han till C More.

Timrå behöver alla poäng de kan få och såg ut att ta några mot Linköping. Med fyra och en halv minut kvar Satte Henrik Törnqvist kvitteringen till 3-3. 

Men efter en omdiskuterad situation skulle matchen vända igen. 

Timrå ville ha utvisning på Dan Pettersson efter att han dragit ner Rickard Palmgren, men domaren friade. I stället vände spelet och Daniel Olsson-Trkulja kunde sätta segermålet , 4–3, med mindre än tre minuter kvar.

”Tar dålig beslut”

Publiken var rasande och det var även Fredrik Andersson efter slutsignalen. Timråtränaren smällde i sargdörren och skrek till domaren Mikael Holm.

En stund senare hade han dock lugnat ner sig.

– Jag kände väl att det var en kampsituation där nere där Palmberg kommer in och kanske ska ha med sig en utvisning. Men när man ser den i efterhand gör domaren rätt, säger han till C More och fortsätter:

– Jag var lite frustrerad direkt efter matchen, men det var inte det som var avgörande. Det var vi som hade lite dåliga beslut på banan som gjorde att vi förlorade matchen. 

”Riktigt bra”

Frustrationen var extra stor efter att Timrå kommit tillbaka flera gånger i matchen. Hemmalaget tog ledningen, men i den andra perioden kvitterade Broc Little. Fredrik Karlström gav sedan Linköping 2–1, men Johan Persson fixade 2–2.

Men i tredje gav Lukas Bengtsson Linköping ledningen på nytt.

– Bra pass av Anton och otroligt bra tekning igen. Det var bara att skjuta. Riktigt bra skymning av Brodecki också, annars tar Svedberg den där alla dagar i veckan, säger han till C More.

ARTIKELN HANDLAR OM