Handbollsligan

Beutler: ”Det är halvtunga tankar”

Av: 

Adam Borg

Petra Thorén

SPORTBLADET

GÖTEBORG. HK Malmös veteran Dan Beutler gjorde en stormatch mellan stolparna och tvingade Kristianstad till förlängning.

Efter den svidande förlusten var Malmö-målvakten omtumlad av alla känslor.

– Jag tror aldrig jag har gråtit efter en handbollsmatch men i dag var det så, säger Malmö-målvakten Dan Beutler till Sportbladet.

HK Malmö pressade Kristianstad till det yttersta. Inför matchen var de regerande mästarna Kristianstad stora favoriter. Men det skulle bli en rysare. Malmö kom tillbaka i matchen och tvingade fram en förlängning. Väl i förlängningen släppte Malmö aldrig taget men fick till slut se sig besegrade med 23–22.

En stor anledning till att Malmö lyckades tvinga fram en förlängning var målvaktsveteranen Dan Beutler.

– Vi var inte nöjda med att komma till final utan vi ville ge dem en fight. Vi sa att de ska fan få jobba för att slå oss och det fick de göra, säger Beutler till Sportbladet.

40-åringen stod för tre frilägesräddningar i förlängningen och gav Malmö chansen att komma ikapp. Men till slut drog alltså Kristianstad det längsta strået.

– Det är klart att det är tufft för min egen och lagets skull. Det är halvtunga tankar, det kanske får lägga sig så för vi har ändå gjort en väldigt bra säsong, säger han.

Hans insats hyllades efter matchen av - motståndarna.

– Jag vill lyfta på hatten för Dan Beutler i motståndarmålet som gör det helt fantastiskt. Han inspirerade mig, säger Leo Larsson, som hoppade i andra halvlek vilket bäddade för segern för Kristianstad.

”Börjar bli gammal och sentimental”

Efter förlusten hade Malmö-veteranen svårt att hålla tårarna tillbaka.

– Det var mycket känslor. Jag tror aldrig jag har gråtit efter en handbollsmatch men i dag var det så, säger Beutler och fortsätter:

– Man börjar bli gammal och sentimental. Men det var underbart att uppleva det här. Jag njöt varje sekund att få stå i målet. Inramningen och publiken var fantastisk.

IFK Kristianstad tränare Ola Lindgren och Dan Beutler har ett förflutet tillsammans i landslaget då Lindgren var tränare. Efter matchen kramades duon om.

– Jag gläder mig med Ola. Det är en underbar människa och tränare så det är svårt att inte vara glad för hans skull.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Dan Beutler deppar.

Foto: Anders Deros
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Handbollsligan

LÄS VIDARE

Rankning: Så bra är årets guldlag

ÄMNEN I ARTIKELN

Handbollsligan

IFK Kristianstad

HK Malmö

Handboll