Spelarna sågade sitt egna försvarsspel

”Behöver bli bättre taktiskt”

NANTES. Montenegro gjorde elva mål från kanterna.

Efteråt sågar svenskorna försvarsspelet mot världsstjärnorna.

– Vi förlorar dueller där kanten går på genombrott på utsidan, där har vi en klar uppdelning, säger Sabina Jacobsen, skadad försvarsgeneral.

De svenska spelarna var väldigt besvikna efter förlusten mot Montenegro med 30–28 (18–14).

Spelarna sågade sig själva.

– Det var skit. Vi behöver fler räddningar. Vi behöver täppa till på kanterna. Vi behöver ställa om. Vi behöver bli bättre taktiskt när det gäller, säger Nathalie Hagman.

Hanna Blomstrand hade gråten i halsen.

– Vi är bara inte tillräckligt bra i dag. Det suger att behöva säga det, säger högernian.

Isabelle Gulldén:

– Vi kommer inte upp i nivå. Det är frustrerande såklart. Sista tio hade vi den energi som vi måste ha från start. Vi bränner alldeles för mycket. Vi kommer till bra lägen men vi får fan inte in bollen.

Kanterna hade lekstuga

Montenegro har ett av världens bästa kantpar i Majda Mehmedovic och Jovanka Radicevic.

Sverige tillät dem briljera. Montenegro gjorde elva mål från kanterna.

– Vi har en taktik. Ändå får Majda snurra upp oss fast vi är en man mer och göra två-tre mål. Det är inte okej. Vi vet att det är deras starkaste vapen, säger Gulldén.

– Vi förlorar dueller där kanten går på genombrott på utsidan, där har vi en klar uppdelning. Man får hjälp på inåt men utsidan ska man klara av själv, säger Sabina Jacobsen, skadad försvarsgeneral.

Gulldén och Jacobsen med receptet

Både Gulldén och Jacobsen menar att Sverige skulle släppt Montenegros ytternior mer mellan ettan (den yttersta försvararen) och tvåan (den näst yttersta försvararen).

– De gör inte så mycket där och då hade man kanske fått börja släppa lite där, säger Gulldén.

Henrik Signell vill inte kritisera sina kantförsvarare allt för mycket.

– Det är svårt att stå därnere och punkta dem, då öppnar vi upp ytor överallt annars. Vi får inte tag i dem. Vi blir för platta som gör att de kan släppa bollen hela vägen ut till kanterna. Sedan har deras kanter en ruskigt bra dag. Flera av lägena är bara med en meters vinkel, säger förbundskaptenen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.