Dackarna vann serien – trots förlust mot Lejonen

Publicerad:
Uppdaterad:

”Vi valde att möta Piraterna i första slutspelsmatchen”

Foto: BILDBYRÅN

Dackarna förlorade sista seriematchen borta mot Lejonen men vann ändå elitserien i speedway en poäng före Vetlanda.

– Vi valde att möta Piraterna i första slutspelsmatchen, sade Dackarnas lagledare Jerker Eriksson.

Dackarna hade stora problem i första delen av matchen mot Lejonen men avslutade bra. Underläget, som var tio poäng efter tolv av 16 heat, hade krympt till sex när matchen var slut. Det räckte för att Dackarna skulle ta bonuspoängen, en poäng som räckte till serieseger. Som var värd 100 000 kronor.

– Bästa förlusten jag varit med om. Det var viktigt för oss att vinna serien, det gav killarna en extra push. Man ska tänka på att vi tvingades klara oss utan Peter Karlsson som blev skadad i måndags kväll och vi förlorade också reservkampen stort, sade Eriksson.

Dackarna mot Piraterna

Dackarna hamnade därmed i samma slutspelsgrupp som Piraterna och Västervik och fick välja motstånd.

– Vi börjar hemma mot Piraterna. Vi anser att vi har bättre chans att vinna borta mot Västervik än Piraterna men det var ett svårt val, sade Eriksson.

Segraren mellan Dackarna och Piraterna möter Västervik i omgång två. Piraterna möter Västervik hemma, Dackarna möter Västervik borta.

Vetlanda hade chans att vinna serien inför sista heatet hemma mot Piraterna. Då hade det krävts dubbelseger men Piraternas Greg Hancock hade konserverat sin VM-form från i lördags och vann före Janusz Kolodziej och Jason Crump vilket gav Vetlanda segern med 51–45, Piraterna knep bonuspoängen.

Vetlanda valde Indianerna

I kvartsfinal valde Vetlanda att inleda borta mot Indianerna. Segraren i den matchen möter i andra omgången Lejonen. Vetlanda har hemmamatch mot Lejonen, Indianerna bortamatch.

Indianerna utklassade Rospiggarna med 63–33 och klättrade därmed upp till femteplats i tabellen, snäppet före Västervik.

Vargarna vann i Hagfors mot Valsarna med 54–42 men det spelade ingen roll för sluttabellen. Förra årets SM-tvåa missade slutspel.

På onsdagen körs två uppskjutna matcher, Vargarna–Valsarna och Piraterna–Rospiggarna, men ingen av dessa kommer att påverka lagens tabellplaceringar.

Sune Karlsson/TT

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway