”En värdemätare för de svenska förarna”

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

STCC:s vd Bob Huzell om landskampen i nya cupen

Nytt för i år är att STCC utökar, förutom det sedvanliga mästerskapet testar man i år med en miniserie på fyra deltävlingar där två av loppen som körs i Sverige och två i Danmark räknas.

Här har svenska och danska förare chans att möta varandra.

Foto: Mediaempire
STCC:s vd Bob Huzell ser miniserien Scandinavian Touring Car Cup som ett stort framsteg.

STCC:s vd Bob Huzell är spänd inför premiären på Jyllandsringen i Danmark.

– Det här blir en värdemätare för hur de svenska förarna står sig i konkurrensen. Det är lite nervöst för jag vill ju att de ska hänga med, säger Huzell som ser experimentet med Scandinavian Touring Car Cup som miniserien kallas, som en nödvändig vitamininjektion för både STCC och den danska touringcarserien DTC, till Sportbladet.

Vill bli skandinavisk serie

– Den serien har ju varit på väg ner, men nu händer det något nytt. Det blir också en utmaning att samarbeta med danskarna. Vi har olika sätt att jobba. Men vi vill ju gärna att det här ska bli en skandinavisk serie. I år blir det ett test, men nästa år hoppas jag att vi har en gemensam serie, förklarar Huzell för Sportbladet.

Han får också medhåll av Jan ”Flash” Nilsson, teamchef och förare i Flash Engineering.

– Jag tror att det är ett måste att slå ihop STCC och DTC. Det skulle gynna alla, säger han vid en presskonferens inför STCC-premiären.

Hoppas på Saab

Tidigare har det också talats om att fler märken har varit på väg in i STCC. Saab var exempelvis på väg att delta innan konkurshoten satte stopp. Nu när Saab har räddats hoppas Huzell på ett nytt försök.

– Alla vet att Victor Muller är väldigt bilsportintresserad och jag tror att folk vill se Saab i motorsportsammanhang. Det finns ett stort hjärta för märket. Jag tror inte att det händer i år, och jag vet inte i vilken serie, men jag tror att Victor Muller kommer att se till att Saab kommer ut på tävlingsbanorna, säger Bob Huzell.

Vem tror du vinner STCC 2010?

– Jag tror att Tommy Rustad gärna vill försvara sin titel, men han hade bra flyt i fjol och det är svårt att upprepa det igen. Thed Björk blir svår liksom Richard Göransson. Robert Dahlgren är också revanschsugen. Jag tror att någon av dem tar det.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

STCC