Sauber siktar högt

Foto: Jose Jordan, AFP
Sauberteamet har presenterat sin nya bil.

avJohanna Mörtberg

SPORTBLADET

Peter Sauber som sålde sitt F1-team 2005 till BMW har tagit tillbaka kommandot.

Idag presenterade Sauberstallet sin nya bil och förarna Pedro de la Rosa och Kamui Kobayashi.

Saubers nya bil som går under benämningen C29 visades upp i Valencia. Bilen har Ferrarimotorer och en vinge som påminner om McLarens nya bil.

– De senaste månaderna har varit mycket intensiva för oss. Först var vi tvungna att kämpa för att teamet skulle överleva och sedan har vi fokuserat på att sätta ihop en stark set-up för framtiden, säger Peter Sauber till autosport.com.

Behåller färgen

Stallets bil behåller samma färger som användes under BMW-epoken, men med fler vita ytor eftersom man ännu inte har sponsorloggor som fyller upp utrymmena. Designen har också modifierats.

– De nya reglerna som förbjuder tankning under race har tvingat fram betydande förändringar av designen, bland annat har bredden mellan framhjulen minskats, förklarar stallets tekniske chef Willy Rampf.

Pedro De la Rosa är tillbaka som förare igen efter sju år som testförare hos McLaren.

– Äntligen kan jag känna mig som en ordentlig racingförare igen. Jag har verkligen saknat tävlingsmomentet på banan. Samtidigt har jag lärt mig mycket rent tekniskt och systemmässigt, och jag vill gärna bidra med den kunskapen i teamet, säger han till autosport.com.

Nu är teamet suget på att prestera bättre än i fjol och visa att man tillhör de främsta F1-stallen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1