Annas motorlista 30/10

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Getty

POLE POSITION

1) Fernando Alonso

Segern i Sydkoreas GP gör att han nu har greppet om VM-titeln när det bara är två lopp kvar av F1-säsongen. Men det är fruktansvärt jämnt och bakom jagar två gånger Red Bull och McLarens Lewis Hamilton.

Det skiljer bara elva poäng mellan ledande Alonso och VM-tvåan Mark Webber. För en seger får man numera 25 poäng. Nästa rond avgörs i Brasilien om en vecka.

2) Kimi Räikkönen

Nej, F1 blir det inte 2011. Det verkar som om han blir kvar i WRC.

- Kimi verkar koncentrera sig på rally, säger hans manager Steve Robertson till MTV 3.

Det handlar då om MINI, Ford eller Citroën.

3) Dani Pedrosa

Spanjoren är tillbaka i MotoGP efter sin nyckelbensoperation. Han är tvåa i VM när två tävlingar återstår, kan han behålla den placeringen?

•Viasat Motor söndag kl 13.30

4) Hans Andersen

Stannar hos Dackarna, medan lagkapten Peter Karlsson lämnar. På pappret har smålänningarna ett riktigt bra lag till nästa års elitseriesäsong i speedway,. Vad sägs om: Rune Holta, Andreas Jonsson, Fredrik Lindgren, Hans Andersen, Ricky Klinng och Robin Aspegren?

5) Bernie Ecclestone

F1-gurun fyllde 80 i veckan och vill jobba till dess att han fyller 100. Av Red Bull fick han en rullator med en ringknapp för viagra, en för sjuksystern och en för assistenten. Av den gamle parhästen Max Mosley fick han inte ens ett grattis....

6) Max Mosley

Den förre FIA-presidenten ger sin in i debatten och menar att Fernando Alonso borde ha fått poängavdrag för stallordern på Hockenheim och att det är ett regelbrott som avgör VM. Tycka vad man vill om det, men det är en av veckans stora snackisar.

7) Jarno Trulli

Det diskuteras om han får behålla sin förarplats hos F1-teamet Lotus, eller om han ersätts av Vitalij Petrov, som kört för Renault eller Bruno Senna, som kört för HRT.

8) Loris Capirossi

Byter Suzuki mot Pramac nästa säsong.

- Jag känner mig inte som 37 år och ser fram emot det här äventyret, säger italienaren.

Trots fot- och ljumskskada kör han i Portugal den här helgen.

9) Toni Kaanan

Har kört för Andrettifamiljen sedan 2003 och vann IRL 2004, men nu avslutas samarbetet med omedelbar verkan. Anledningen sägs vara att hans sponsor 7-Eleven drog sig tillbaka tidigare under hösten. Var han kör 2011 är inte klart.

10) Heikki Kovalainen

Näste välkände förare är klar för Race of Champions. Finländaren som vann 2004 möter förare som Michael Schumacher, Alain Prost, Sebastien Loeb, Mick Doohan, Andy Priaulx och Sebastian Vettel. Tävlingen körs i Tyskland i år.

MOTORSTOPP

Jac Villeneuve

Den färre F1-världsmästaren ger upp drömmen om F1. Han fick ingen plats för sitt stall i somras och hoppade spå att köpa upp något stall. Men nu anser han att det är kört och satsar i stället allt på NASCAR.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM