Loeb tävlar med Prost

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Rallyvärldsmästaren kör Race of Champions

Foto: AP
David Coulthard och Sébastien Loeb skojar med varandra efter finalen i Race of Champions 2008. Loeb ska köra tävlingen i år igen.

Näste storstjärna är klar för Race of Champions.

Rallylegendaren Sébastien Loeb.

– Det vore härligt att vinna alla tre tävlingarna, WRC, ROC och Nations cup. Men det är långt kvar och än har jag inte vunnit något, säger han.

Fransmannen ska starta tillsammans med Alain Prost i nationstävlingen, en tävling som Tyskland med Sebastian Vettel och Michael Schuamcher också är intresserade av att vinna.

Framförallt eftersom tävlingen i år avgörs i tyska Düsseldorf.

– Det som gör ROC spännande är att man tävlar emot förare från andra discipliner. Man måste snabbt hitta rätt i de olika bilarna och det handlar om känsla. Jag tycker att det ska bli fantasiskt kul att köra med Alain, han är en förare som jag beundrar för vad han uppnådde under sin karriär. Jag tycker att vi har ett bra franskt team och jag tror att det kan gå bra i Nations cup. Jag vet att Tyskland har ett bra lag, men vi ska verkligen gör allt för att vinna, säger Sébastien Loeb i ett pressmeddelande.

Sex finaler i ROC

Fransmannen har varit i finalen vid samtliga sex tillfällen som han kört tävlingen. Han har tre segrar, den senaste när han besegrade David Coulthard 2008.

– Det finns ingen hemlighet och jag förbereder mig inte på något speciellt sätt. Jag kör alltid så fort som jag kan och så fort som jag känner - helt enkelt.

I fjol vann Mattias Ekström Race of Champions i Kina.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport