Ny ort blir värd för Australiens VM-rally

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Tävling i Coffs Harbour
i stället för i Tweed Heads

Foto: AP
Jari-Matti Latvala under Rally Australien förra året. Nästa år flyttas deltävlingen till Coffs Harbour.

Australiens VM-tävling flyttas. Nu är det klart att Coffs Harbour blir ny värd för evenemanget nästa år.

Australiens VM-rally flyttas. Efter att tävlingen har varit baserad i Tweed Heads har den australiska motorsportkonfederationen beslutat att flytta evenemanget till Coffs Harbour från och med nästa år.

VM-rallyt flyttas

Enligt konfederationen ska flytten innebära att man kan arrangera ett VM-rally som är mer komprimerat. Webbplatsen autosport.com påpekar att flytten ska bero på att man vill undvika miljöstörningar i det känsliga området.

Konfederationens president Andrew Papadopoulos förklarar:

- Vi är besvikna att vi ska lämna området, vi har haft starkt lokalt stöd där, men efter diskussioner med FIA, teamen och oberoende konsulter har vi kommit fram till att det inte är praktiskt eller rimligt att vi ska kunna behålla VM-tävlingen i området i framtiden.

Coffs Harbour ligger 50 mil norr om Sydney och man anordnar bland annat en deltävling i det australiska rallymästerskapet i området.

Nya sträckor ska förberedas

Rally Australien ska köras i september nästa år och nu börjar arbetet med att hitta nya sträckor att köra.

– Det finns många alternativ, för vi är vana att anordna rallytävlingar sedan många decennier. Men att anordna en VM-tävling är något extra för oss, förklarar Keith Rhodes, borgmästare i Coffs Harbour.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally