Hämnden på Hedman

SPORTBLADET

Brorsan hämnades efter den fula armbågstacklingen

LINKÖPING/STOCKHOLM. Anton Hedman knäckte näsbenet på Djurgårdens Andreas Holmqvist.

I går kom hämnden – från Andreas storebror Michael.

LHC-forwarden tog en fajt och gav Hedman en rejäl käftsmäll.

– Jag kände att han var på mig hela bytet. Sedan så smällde han till mig, säger Hedman.

För drygt tre veckor sedan knäckte Modos Anton Hedman, 24, näsbenet på Djurgårdsbacken Andreas Holmqvist, 29, med en ful armbågstackling.

I går var det dags för payback time – från Andreas storebror Michael Holmqvist, 31, som är forward i Linköping.

Matchstraff för båda

Med 2.16 kvar av mötet i Cloetta Center – när Linköping ledde med 7–2 – åkte Holmqvist och irriterade Hedman i ett helt byte innan det small på allvar. Holmqvist fick in en tung träff med högerhandsken, Hedman kastade handskarna och sedan var fajten ett faktum.

Båda fick matchstraff och har avstängning att vänta. På sin väg av isen kysste Holmqvist flera gånger knogarna på höger näve. Efter matchen flydde han från alla frågor från pressen – men enligt Sportbladets källor var attacken planerad. Michael och Andreas har en väldigt nära relation och nu stod storebror upp för lillebror.

Anton Hedman:

– Jo, jag tror absolut att det hade att göra med att de är bröder. Jag kände att han var på mig hela bytet och till slut så smällde han till mig.

”Har stor räckvidd”

Vem som vann fajten? Holmqvist fick in första smällen, sedan blev det mest ett kramkalas där Hedman försökte slå och Holmqvist höll i.

– Det är svårt eftersom han är lång och har stor räckvidd. Om han bara låser är det svårt att komma åt honom, säger Hedman.

– När det har gått såpass långt är man ju där och står upp. Men det han gör efteråt får stå för honom.

Bara 13 sekunder senare inträffade nästa fajt. LHC-backen Andreas Pihl kom fel in i en situation och satte in en armbågstackling på Modos junior Isak Ahrling och sedan var ett jätteslagsmål igång.

När krutröken lagt sig fick LHC:s Andreas Pihl och Martin Laumann Ylven matchstraff, liksom Modos Isak Ahrling.

Ingen av dem riskerar dock avstängning.