Ericsson: ”Straffet är enormt hårt”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Marcus Ericsson kritisk till att han flyttas ner tio placeringar i nästa lopp

Turkiet är en helg att glömma.

Dessutom straffas Marcus Ericsson även i nästa race.

– Jag tycker att det är helt fel, säger svensken.

Foto: Viasat Motor
Svensken flyttas ner tio placeringar vid starten i nästa lopp efter incidenten i Turkiet.

Svensken hade tekniska problem under kvalet och i det första racet. I det andra loppet kom han i väg bra:

– Jag var uppe på 13:e plats efter starten och hade Perez bredvid mig, då tänkte jag att jag måste hålla honom bakom mig eftersom bara sex förare får poäng. Jag var på insidan och bromsade sent, problemet var att de framför bromsade betydligt tidigare, säger Marcus.

– Jag såg luckan på insidan och hoppades att han framför mig skulle se mig. Det gjorde han inte utan han bara svängde och svängde. Till slut körde vi ihop och min bli gick över hans bli. Jag kunde inte göra någonting, men det såg dramatiskt ut och det var det som fällde mig.

Straffas i nästa race

Incidenten med sydafrikanen Adrian Zaugg gjorde att Ericsson tvingades bryta och efter loppet straffades han ytterligare. Han flyttas tillbaka tio platser i starten på racet i Valencia i samband med midsommarhelgen.

– Jag tycker att det är fel, ser man på ombordkameran var det rätt klara bilder. Man ser att det finns en lucka, även om det inte var världens smartaste grej att göra. Men hade vi krokat i hop och kört vidare så hade saken varit ur världen. Men det är klart att det ser farligt ut är jag kommer över hans bil. Domarna ville väl visa att det inte är okej, även om jag tycker att straffet är enormt hårt, säger Ericsson till Sportbladet.

Marcus Ericsson som fortfarande är utan poäng i GP2 får nu en jättetuff start på loppet i Valencia, en stadsbana som han aldrig tidigare kört.

Där det dessutom är fruktansvärt svårt att köra om.

– De är trist att detta var en tung helg, men det är ännu tuffare att jag får ta med det till Valencia. Men är det är tungt så går det mesta snett och när det vänder så vänder det rejält. Det som är positivt är att vi var snabba och jag känner att både jag och teamet har potential.

Silverstone kan bli vändpunkt

Efter Valencia väntar sedan Silverstone, Storbritannien, och det är starten på säsongsavsnittet där serien gästar banor som Marcus Ericsson har erfarenhet i från.

– Det är lite av en vändpunkt och då ska vi plocka poäng. Nu får jag vara lite underdog. Jag måste försöka tänka positivt, även om det är otroligt tungt just nu. Det är bara att arbeta hårt så att det vänder.

Det andra loppet i Turkiet vanns av Dani Clos, men det är Pastor Maldonado som leder serien med sina 27 poäng. Han är fyra poäng före Clos när tre tävlingshelger är genomförda.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

GP2