Världsmästaren är borta ur guldstriden

SPORTBLADET

Johnny Aubert har drabbats av yrsel och måste vila

Foto: Johnny Aubert fick bryta efter fem av de tretton proven i Lovere. Nu tvingas han vila för att reda ut problemen med den yrsel han drabbats av.

Fransmannen Johnny Aubert har dominerat E2-klassen, han har två raka VM-guld.

I år bytte han klass till E1 för att försöka ta en ny titel, men guldchanserna är nu plötsligt borta – sjukdom stoppar KTM-föraren.

Efter att ha tagit en seger och tre andraplatser under de två inledande tävlingshelgerna i Spanien och Portugal blev den tredje deltävlingen i Lovere en mardröm för Johnny Aubert.

Yrsel och synproblem

Fransmannen tvingades bryta den första tävlingsdagen och han kom inte till start på söndagen. Orsaken är sjukdom.

– Jag kände mig yr under den första tävlingsdagen. Jag upplevde liknande problem för tre veckor sedan i det franska mästerskapet, jag fick problem med både synen och balansen, säger Aubert i ett pressmeddelande.

Tvingas vila

Tävlingsläkaren i Italien satte stopp för vidare race och beordrade Aubert till tre veckors vila.

– Jag får veta mer nästa vecka när jag har gjort fler test. Jag kommer inte längre att kunna köra för VM-titeln. Jag får se vad min målsättning blir, men det är ju en kompromiss, säger fransmannen.

Efter att ha brutit deltävlingen i Italien och gått miste om massor med VM-poäng ligger Aubert nu sexa i VM-tabellen. Han är 56 poäng bakom tabelledaren Antoine Meo och allt vad guldchanser heter är borta. Nästa VM-deltävling körs i Kwidzyn, Polen, den 12-13 juni. Det är tre veckor dit och tveksamt om Johnny Aubert hinner bli frisk i tid.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport