”Tänker inte sluta med 56 segrar”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Sébastien Loeb siktar på vinst nummer 57 i Turkiet

Foto: Citroën
Daniel Elena och Sébastien Loeb jublar efter segern i Jordanien. Men Loeb är inte nöjd med 56 segrar, han vill ha mer.

Två segrar och en andraplats. Mästaren gör allt för att försvara sin titel.

– Jag tänker inte sluta med 56 segrar, säger Sébastien Loeb.

Den regerande mästaren har inlett säsongen strålande och inför säsongens tredje VM-deltävling kan han dra i från ytterligare i toppen av VM-tabellen.

– Efter Svenska rallyt var det några som sa att jag tappat motivationen, det fick mig att skratta. För att det inte ska bli några missförstånd – jag tänker inte sluta med 56 segrar, säger Citroënföraren Sébastien Loeb, till wrc.com.

– Det som är intressant i år är att det inte är en duell mellan mig och Mikko Hirvonen, Jari-Matti Latvala verkar ha fått till det med både farten och jämnheten, men även Sébastien Ogier och Petter Solberg kör bra. Alla kan vara med och slåss i toppen, det kan Dani Sordo också. Just nu ger det mig en fördel, men det kan göra det svårare för mig också, säger Loeb.

Nya sträckor i Turkiet

Nu väntar Turkiets VM-rally. Ett grusrally där bansträckningen är helt ny.

– Jag kommer att behöva koncentrera mig ännu mer när vi rekognoscerar banan. När vi kommer till en bana som jag kört många gånger och jag har gamla noter vet jag var svårigheterna är och jag behöver inte oroa mig allt för mycket. Då gäller det att finslipa. Men när vi ska reka en helt ny bana är det mycket svårare.

Men nu blir det en annan sak, förarna kör rekognosceringen i 70 kilometer i timmen, vilket kollas noga via GPS och de måste sedan föreställa sig vilken hastighet de har under loppet:

– Jag måste notera svängarna och ojämnheterna samtidigt som jag simulerar den hastigheten vi har under loppet, första gången i ett rally ger vi oss själva alltid lite mer utrymme och sedan kan vi korrigera noterna till den andra rundan, säger Sébastien Loeb.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally