Svenskar nobbades till Ryder Cup

SPORTBLADET

Nick Faldo gav wild card till två landsmän

Daniel Chopra och Carl Pettersson hoppades på att få wild card till Ryder cup men på söndagen fick de beskedet att den europeiska kaptenen Nick Faldo valt bort svenskduon. Engelsmannen valde två landsmän i stället, Ian Poulter och Paul Casey.

Foto: Nick Faldo.

Därmed blir det Henrik Stenson och Robert Karlsson som får försvara de svenska färgerna i Ryder cup som avgörs på Valhalla Golf Club i Kentucky om knappt tre veckor. På söndagen blev det dessutom klart att dansken Sören Hansen kvalade in i laget. Hansen är blott den andre dansken i historien att spela Ryder cup, tidigare har Thomas Björn spelat i den prestigefyllda matchen.

Peter Hanson slutade på delad tredjeplats i Europatourtävlingen på Gleneagles i Skottland. Svensken avslutade med sex birdies och två bogeys och en 69-runda – totalt elva slag under par. Tredjeplatsen gav Hanson ett tillskott på drygt 98 000 euro, över 930 000 kronor.

Fransmannen Gregory Havret vann, ett slag före engelsmannen Graeme Storm och ytterligare två slag före Hanson och engelsmannen David Howell.

Pelle Edberg och Johan Edfors slutade båda på delad 19:e plats.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf