Ny lagkapten från Chelsea ifrågasatt av United-falang

SPORTBLADET

John Terry som ny lagkapten för engelska fotbollslandslaget. Det faller inte i god jord hos alla medarbetare på FA. Flera röster anser att Rio Ferdinand borde fått fortsatt förtroende, skriver Telegraph.

Foto: John Terry Kapten i Chelsea – och nu även för England. Det uppskattas inte av dem som föredrar Rio Ferdinand från Man United.

Det är Chelsea mot Manchester United även när det handlar om kaptensbindeln i landslaget. Nye förbundskaptenen Fabio Capellos val – John Terry – skapar missnöje i korridorerna på engelska fotbollens förbund FA, enligt Telegraph.

Förvånad

Ett missnöje som är förbryllande stort för att handla om en armbindel, enligt Capellos sätt att se det.

– Vi behöver en kapten som är en stor personlighet i alla lägen, sa Capello och försökte släta över sitt uttalande när han insåg att det kunde uppfattas som kritik mot Rio Ferdinand.

Klyfta

– Det är inte lätt eftersom Rio Ferdinand är en väldigt viktig spelare och jag gillar honom som kapten också, sa han, utan att lyckas blidka de kritiska åhörarna.

England har uppenbarligen inte bara andra lag att besegra på sin väg till VM 2010 – man måste övervinna klyftan mellan Manchester Uniteds och Chelseas respektive falanger.