Bara en svensk medalj i Bowling-VM

SPORTBLADET

När herrarnas bowling-VM avslutades på lördagen stod det klart, Sverige fick bara en medalj.

Tvåmannalaget Tomas Leandersson och Martin Larsen tog silver i tvåmannalag.

– Det var en godkänd insats, säger Leandersson.

Foto: Martin Larsen (bilden) tog silver tillsammans med spelande förbundskaptenen Tomas Leandersson.

VM avslutades på lördagen med det individuella finalspelet och det var två svenskar med, men både Robert Andersson och Peter Ljung försvann i åttondelsfinalen.

Robert förlorade med 3-1 mot Hussain Nasir Al Suwaidi från Förenade Arabemiraten i en match där svensken hade marginalerna emot sig.

– Klart jag är besviken, jag var ju väldigt nära att kvittera i fjärde serien och hade det blivit en femte och avgörande serie hade jag haft stora chanser att vinna den, säger Robert, som ändå är nöjd med sin VM-insats.

– Det här är mitt bästa VM även om jag blev utan medalj. Jag slog mig in bland topp 16 och var bättre än de flesta proffsspelarna över 24 serier, det stärker självförtroendet, säger Robert.

”Inget fungerade”

Peter Ljung gjorde också sitt bästa internationella mästerskap men han var helt ur slag i sin match mot mexikanen Alejandro Cruz som vann i tre raka serier.

– Det var en sådan dag, inget fungerade, säger Peter som funderar över sin framtida satsning.

– Jag ska spela alla tävlingar på Europatouren så länge jag har chans att vinna den. Sedan får det bli en paus någonstans. Det är mycket resande och det blir slitsamt i längden.

Det första världsmästerskapet som var öppet för proffs visade att de amerikanska yrkesspelarna är bra men långtifrån oslagbara. Det var en ganska jämn medaljfördelning där USA tog sju medaljer varav fyra guld, Europa tio och Asien fem.

”Stolpe ut”

För svensk del blev det alltså bara ett silver, genom den spelande förbundskaptenen Tomas Leandersson och Martin Larsen i tvåmannalaget.

– Det var en godkänd insats, men vi har också haft stolpe ut vid flera tillfällen. Någon medalj till tycker jag att vi borde haft, säger Tomas Leandersson som också gav ett löfte.

– Detta var definitivt mitt sista mästerskap som spelare.

Den individuella VM-finalen vanns av Walter Ray Williams Jr från USA, som i finalen besegrade dansken Jesper Agerbo med 3-0.

Agerbo, som tävlar för Malmöklubben Kulladals BS i den svenska Elitserien, tog därmed Danmarks första VM-medalj på herrsidan någonsin.