Mål – men det kostar

avKristoffer Bergström

Saknat klubbstöd dyr affär för AIK

Foto: Foto: AP
Dyra segrar Karl-Johan Nilsson gör mål mot schweiziska Willer Erigen. Men framgångarna är dyra så länge Svensk Elitinnebandy inte stödjer AIK med pengar.

I dag kan AIK bli bäst i Europa för tredje året i rad.

Men redan inför finalen är resultatet klart:

Då klubben blir utan bidrag från Svensk Elitinnebandy kommer framgångarna kosta dem mer än hundratusen kronor.

Två finaler i rad har Warberg förlorat mot AIK i Euro Floorball Cup, klubb-EM. Inför gårdagens semifinal hade de vilat sina stjärnor för att vända sviten.

Det höll i fem sekunder.

– Det är en variant vi har. Jag tekar bak till Kristoffer Kranberg som lyfter mot Niklas Jihde som slår in den på volley, berättar AIK:s Fredrik Djurling.

Perfekt variant

En perfekt genomförd variant, ett powerplaymål till av Jihde och två fullträffar av Djurling senare var AIK klart för dagens final mot schweiziska Willer Erigen.

– Vi har många vinnarskallar som höjer sig i cupmatcher, det är därför vi vinner, säger Djurling.

Sportchefen Erik Bjerlestam är överlycklig över framgångarna, framför allt eftersom de har skett utan stöd från Svensk Elitinnebandy.

– Det är märkligt att vår egen intresseorganisation bidrar med noll kronor. Vi kommer gå back runt hundratusen kronor, säger han.

SEI-ledamoten Hans-Erik Eskils förstår AIK:s kritik, och säger att han gärna skulle ha skickat tiotusentals kronor i bidrag till lagen i Europaspel – om de hade råd.

– Vi har tagit ett beslut utifrån vår tajta budget. När SEI har råd har råd kommer vi definitivt betala klubbarna, säger han.

Och när ser det ljusare ut?

– Det kan jag inte säga. Just nu går det största inslaget i vår budget till de lag som arrangerar tv-matcher i Superligan. Vi väljer att prioritera dem i stället.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy