Ljungberg kallar till spelarmöte

”Så det inte händer igen”

Mittfältet tappade boll i onödiga och farliga lägen.

Då kallar Fredrik Ljungberg till spelarmöte:

– Jag tänker ta upp det, att vi pratar om det och tänker på det. Så det inte händer igen, säger lagkaptenen.

Foto: Andreas Bardell
Kapten Fredrik Ljungberg och hela det svenska mittfältet fick en del att fundera på efter genrepet mot Ukraina.

Det stora samtalsämnet efter Sveriges förlorade genrep var att mittfältet tappade bollen i onödiga och farliga lägen.

– Möter vi ett bättre motstånd utnyttjar de det här och då kommer vi kanske att åka på fler mål, säger Johan Elmander.

Det var framför allt Kim Källström som vid ett flertal tillfällen blev av med bollen, men även Tobias Linderoth, Sebastian Larsson och Christian Wilhelmsson ställde till det.

”Vi pratar och tänker på det”

– Vi tappade lite fjantiga bollar utanför deras straffområde och de kunde kontra på oss. Till sist satte de en, säger lagkaptenen Fredrik Ljungberg som nu kallar till spelarmöte om problemet.

– Jag tänker ta upp det, att vi pratar om det och tänker på det. Så det inte händer igen. Så enkelt kan det vara ibland faktiskt, säger Fredrik Ljungberg.

Bolltappet gjorde att Ukraina kunde ställa om och kontra sig till farliga målchanser. Ofta siktade de in omställningarna mot Mikael Nilssons och Petter Hanssons del av planen.

– De kom rättvända mot oss och vi fick falla, falla och falla. Vi åkte på lite för många omställningar, säger Petter Hansson.

”Många individuella misstag”

Mittbackskollegan Olof Mellberg håller med.

– De kom med mycket folk mot oss, vi måste backa hem, då blir det lätt att de kan ta sådana avslut. Men det känns som att det bottnar i att vi måste undvika att åka på de här omställningarna, säger Olof Mellberg.

Även förbundskapten Lars Lagerbäck hänvisade till det onödiga bolltappandet när Ukrainas alla målchanser skulle förklaras.

– Vi fick problem när de ställde om. Vi måste försöka fördröja deras spelare. Då uppstod skottlägen i ytan framför. Det är svårt.

– Vi gjorde väldigt många individuella misstag där vi hade tid på oss att slå en korrekt passning, ändå gjorde vi inte det, säger Lars Lagerbäck.

Robert Laul Victor Melander Jonatan Fast