Poker

Lina vann 46 000 kronor

Av: 

Minimedia

Jim Baas

SPORTBLADET

3,2 MSEK till vinnaren

Lina Olofsson slutade på 54:e plats av 1 592 startande i $2000-turneringen i WSOP efter två dagars mycket starkt spel. Placeringen gav henne 7 800 US dollar, motsvarande drygt 46 000 svenska kronor. Men det kunde gått ännu bättre, om det inte varit för en sak:

– Plötsligt bröt de vårt bord och jag fick flytta till ett annat, säger hon.

Het i Las Vegas  Lina Olofsson vann mostvarande 46 000 SEK.
Het i Las Vegas  Lina Olofsson vann mostvarande 46 000 SEK.

Lina, som bloggar om poker här på Aftonbladet.se, berättar:

Andra dagen började bra. Efter att ha slagit ut kvinnan till höger om mig med AA mot AQ hade jag över 130k med average 75. Vid det här laget hade jag också kommit underfund med mina spelare på bordet och allt kändes bra men så plötsligt bröt de vårt bord och jag fick flytta till ett annat.

Tappade flytet

Vid det nya bordet började korten kallna, berättar Lina.

– Eftersom de var aggressiva allihopa fick jag aldrig chansen att stjäla något utan blindades ner till 90k. Jag hade en helt galen kille till vänster som bland annat gick all-in som andra person med A4. Han förlorade den potten men hade fortfarande runt 85k kvar när han gick all-in några händer senare från cut-off. Jag hittade AK på knappen och synade honom med knappa 15k kvar. Jag visste till 90 procent att jag hade bäst hand. Mycket riktigt. Han visade upp A4. Dessvärre för mig träffade han en fyra och tog hem 190k potten och låg därmed fyra i turneringen. Jag åkte två händer senare med A3 mot 99.

Lina, som vunnit två WSOP-paket online men har förhinder att spela main event, planerar att spela så många deltävlingar hon hinner före den 24 juni.

Vinnaren och bäste svensk

WSOP-turneringen, som var årets sjunde, vanns av Matt Keikoan, som fick 550 601 dollar – motsvarande drygt 3,2 miljoner svenska kronor.

Christer Björin var bäste svensk med en femteplats och belönades med 155 013 dollar; drygt 920 000 svenska kronor.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in helgens matcher på Stryktipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Aftonbladets bloggar
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker