”Han kan slå golfslag som ingen annan...”

avJim Baas, Minimedia

Nilsmark om Parnevik

Jesper Parnevik toppar inte golfens rankinglista. Men är fortfarande en stor favorit bland åskådarna.

– Trots att han har fallit på världsrankingen är han den svensk som drar mest publik, säger SAS Masters vd Fredrik Nilsmark.

Foto: Getty images
I slaget  Jesper Parnevik slog till med en 66-runda under första dagens spel i SAS Masters. ”Imponerande”, säger tävlingens vd Fredrik Nilsmark.

Det behövs ingen vetenskaplig undersökning modell större för att inse hur populär Jesper Parnevik är. Det räcker fint med att konstatera hur många som följer hans boll när han spelar SAS Masters på Arlandastads GK.

– Han går ju tillsammans med Peter Hedblom som också är en stor publikfavorit. De två tillsammans gör att det blir oerhört många som följer just den bollen, säger Fredrik Nilsmark.

Gick två under par

De som slog följe med Parnevik i går fick en härlig golfupplevelse. Han gick två under par och är fyra slag efter ledaren Jamie Donaldson inför fredagens spel, där Parnevik går ut klockan 13.20.

Bedriften blir inte mindre av att Parnevik har en massa PR-uppdrag under tävlingen, där det bland annat handlar mycket om att representera och äta middag med sponsorer sent in på kvällarna.

”Imponerande”

– Det var imponerande, det Jesper gjorde i går på banan. Han har ett väldigt splittrat fokus den här veckan så det var starkt gjort, säger Fredrik Nilsmark.

Vad är styrkan i Jesper Parneviks spel?

– Han är en humörspelare. Har en tendens att bli lite ojämn. när han spelar bra spelar han riktigt bra men är oförutsägbar. Men han kan slå golfslag som ingen annan och det är hans styrka.

Nilsmark fortsätter:

– Och han älskar ju den här tävlingen, publikens stöd ger honom extra energi.

Vad mer är du intresserad av att följa i fredagens spel?

– Det finns ju många bra spelare. ”Robban” Karlsson är antagligen den bäste i startfältet, det ska bli kul att se honom. Men sedan är även Daniel Chopra rolig att följa, också en publikfavorit.

Så kan du följa tävlingen

I dag avgörs vilka spelare som klarar cutten inför helgens spel. De 70 bästa av 156 spelare går vidare.

Du som inte kan följa tävlingarna på plats (vägbeskrivning) kan klicka på blålänken här intill för information om allt som händer på Arlandastads GK där SAS Masters avgörs.