Pontus Kåmark: Robin Söder, exempelvis, kan göra det

SPORTBLADET

Pontus Kåmark

Fotbollsexpert TV4. spelat i bland annat Leicester.

Foto: Optimistisk Pontus Kåmark tror att någon i U21-landslaget kan få ett rejält genombrott, precis som till exempel Tomas Brolin fick.

Ser du någon svensk spelare representera någon av Europas storklubbar inom överskådlig framtid?

– Oooh, vad svårt. Det är nästan omöjligt att veta men mitt svar är ja, egentligen kan alla de som finns runt omkring U21-landslaget bli så bra. Jag har själva varit i U21-landslaget och kan säga att Tomas Brolin och Martin Dahlin fanns på bänken i laget då. Är man så pass bra att man kommit dit så kan man också ta nästa steg. Talanger kommer alltid fram förr eller senare. Robin Söder, exempelvis, kan göra det. Jag vet att det svaret är populistiskt, men det kommer från Stefan Rehn (tränare för Söders klubb IFK Göteborg, reds anm) själv.

Har svenska spelare generellt halkat efter i internationella utvecklingen?

– Nej, jag tycker inte det. Tittar man på våra ungdomslandslag så har vi många duktiga spelare, som Dusan Djuric och Ola Toivonen. Proffsklubbar tittar på dem stup i kvarten, klubbar som är bättre än de jag spelat i…

Ditt tips på resmål svenska fans som vill få en minnesvärd fotbollsupplevelse?

– Tittar man enbart på fotbollen så tycker jag England för det är alltid sådant tryck på läktarna och det andas fotboll på pubarna. Om man vill ha bättre väder och hellre ta ett glas vin så är en stormatch som ett Milanoderbyi Italien eller El Classico i Spanien såklart ett alternativ, själv gillar jag spanska ligan bäst av de två.