Johansson utslagen i mörkret

SPORTBLADET

Snabbt tiebreak avgörande

Nej, elljus kunde inte leda Thomas Johansson vidare i Båstad. Svensken åkte ut mot tjecken Tomas Berdych med 2–0 i set.

– Jag är besviken, säger Johansson

Foto: snabb sorti Thomas Johansson åkte ut redan i andra omgången av Swedish Open.

Det var ett jämnt första set, men det var ändå hela tiden tjecken som styrde spelet. Johansson lyckades tack vare tunga förstaservar ta setet till tiebreak, men där vann namnen Berdych enkelt. Ingen överraskning om man ser på servegamen fram till dess.

Johansson hade pressats i sina servgame, där han hade ett par breakbollar emot sig, samtidigt som Berdych enkelt tog hem sina.

– Det var ganska tufft i början. Jag hade några chanser, men Thomas servade bra på breakbollarna. I tiebreaket lyckades jag. Jag tog de tre, fyra första poängen och om man tar poängen i början så har man goda chanser att ta hem det, säger Berdych till TV 4 Sport.

Snabbt till 4–0

Matchen spelades för första gången i elljus i Båstad och i tiebreaket spred sig mörkret snabbt över sporchefen Thomas Johansson.

– Det var tråkigt att tiebreaket gick så fort som det gjorde. Jag hamnade under med 4–0 och då är det svårt att komma igen, säger Johansson till TV 4 Sport

Hade behövt första set

I andra set sprang Tomas Berdych ifrån svensken direkt och tog hem det hela med 6–2. Johansson har därmed 0–3 i inbördes möten med tjecken.

– Klart att man är besviken. Men jag vet att Tomas är väldigt svår att slå på det här underlaget. Det hade varit roligt att ta första set och se hur det hade gått i tre set. Men jag får ta honom nästa gång i stället.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis