Därför flydde Kalla

avKristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

Nobbar tv – allt fokus på VM: ”Mitt i säsongen”

Foto: Foto: ANDREAS BARDELL
omtumlande Uppmärksamheten blev tillslut för mykcet för Charlotte Kalla som valde att lämna galan och åka till hotellet.

Uppmärksamheten blev för mycket för galans drottning.

Jerringpristagaren Charlotte Kalla avbröt intervjuerna, smet bakom scenen och har nu ställt in sin medverkan i två morgonprogram.

– Det gjorde ont i hjärtat för henne att lämna, säger pressansvarige Torbjörn Nordvall.

Slutscenen sa allt.

Där på golvet stod Susanna Kallur, Jörgen Persson och Carolina Klüft bredvid resten av idrottseliten och klappade. Bandet spelade en fanfar, kamerorna blixtrade – och allt riktades mot en 21-åring som upplevt livets kanske pirrigaste ögonblick. Nu hittade hon knappt orden.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det är det finaste priset... jag vet om. Och så konstigt att stå och hålla i den här skålen, sa hon och rev upp en ny lavin av hyllningar.

Svårt att förklara

Efteråt anföll pressen, då hade Charlotte Kalla svårt att förklara känslostormen.

– Det är ingenting man gör varje dag. Jag var mest nervös innan jag visste om man skulle få gå upp. Sedan när man var däruppe känner man sig bara knäsvag, säger hon.

Varför höll du ett så kort segertal?

– Jag känner att jag inte vill nämna några namn. Jag hade inte förväntat mig priset och var överraskad. Det var obegripligt att jag vann.

Men mitt i virrvarret av reportrar och glada kollegor fick Charlotte nog. Efter ett par intervjuer tog hon skydd bakom scenen och lämnade därifrån Globen.

– Till skillnad från exempelvis Sanna Kallur är Charlotte mitt i säsongen. Hon har trettioen dagar till VM och måste koncentrera sig. Hon ska ju upp igen tidigt på morgonen och flyga, säger Torbjörn Nordvall.

Lämnar återbud

Inte nog med att Charlotte till sist tvingades lämna sitt eget firande – hon fick också lämna återbud till både SVT och TV4 som under hela dagen försökt få till ett besök i deras morgonsoffor.

– Det blev avhugget i kväll, men det går inte att sitta en förmiddag och prata och då missa träningen den dagen. Till slut måste man avbryta samtalen, säger Nordvall.

Hur mådde hon av uppmärksamheten efter sina två priser?

– Hon klarade av det och säger att folkets röster ger energi inför VM. Men samtidigt är det inte intervjuer vi satsar på, det kan bli för många. Nu måste vi se på VM.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM