Leksand säker bonusplockare

Publicerad:
Uppdaterad:

Fjärde övertidsvinsten av fyra möjliga

LEKSAND

För fjärde gången i år spelade Leksand oavgjort.

Och för fjärde gången knep de bonuspoängen.

- Vi måste vara väldigt glada att vi lyckades vinna, sade tränaren Jarmo Tolvanen efter 4-3-segern.

Men det var Frölunda som började bäst. Redan efter fyra minuter hade de skapat en handfull halvchanser. Därför kändes det helt ologiskt då Leksands Göran Hermansson kontrade in 1-0 efter 4.19.

Och värre skulle det bli för Göteborgarna. Landslagsmannen Joel Lundqvist drog på sig ett matchstraff för tackling bakifrån. När dessutom Oskar Ackeström drog på sig en utvisning kunde Niklas Eriksson öka till 2-0 i spel fem mot tre.

- Vi kände ändå att vi skulle kunna vända. Vi var klart mycket bättre genom hela matchen, säger Frölundatränaren Conny Evensson.

I andra perioden visade Frölunda klass. Alexander Steen reducerade tidigt. Sedan dödades två raka utvisningar innan Oskar Ackeström kvitterade efter ett mönsteranfall.

Och det skulle blivit mera.

- Vad som hände i andra perioden vet jag inte. Vi försvann helt och hållet och det var dött på bänken, säger Jarmo Tolvanen.

I den tredje perioden gjorde Frölunda 3-2 och såg ut att gå vinnande ur striden, men på något sätt återuppväcktes hemmalaget och kvitterade.

- Vi gick bort oss helt och de gjorde ett snyggt mål. Men jag är oerhört besviken att vi inte tar minst två poäng, det var vi värda, tycker Evensson.

I stället drog Ronnie Sundin på sig en utvisning i förlängningen och Hans Lodin kunde med ett kanonskott avgöra matchen.

Det var förresten många utvisningar. Inte mindre än fem matchstraff och sammanlagt 143 utvisningsminuter delades ut.

- Det är tråkigt att matchen drabbas av så mycket utvisningar. Leksand filmade väldigt mycket. De slängde sig varenda jävla gång. Och sedan tar domaren ut våra spelare, rasade Evensson.

TT

Publicerad: