Knapp seger för Rospiggarna i Avesta

SPORTBLADET

"En riktigt skön seger"

Reprisen på de senaste årens SM-final i speedway mellan Masarna och Rospiggarna blev en riktig rysare.

Publiken i Avesta fick se sina hemmafavoriter rycka direkt, men som så många gånger tidigare avgjorde Rospiggarna i de sista heaten och vann till slut med 49-46.

- En riktigt skön seger, vi är mycket starka i nomineringsheaten på slutet, jublade Rospiggarnas lagledare Einar Kyllingstad.

Matchen i Avesta fullbordade den tionde omgången och Rospiggarna tog i och med segern steget upp på andra plats i tabellen, före just Masarna.

Totalt fanns sju av GP-förarna från helgens tävling på Stockholms Stadion med i matchen, dock inte Masarnas stjärna Leigh Adams som var upptagen i England.

Båda lagens förare bjöd upp till rejäl kamp och det var tuff speedway i många av heaten.

Masarna inledde strålande inför storpubliken, 5 063. I de två första heaten var hemmaförarna dubbelt först över linjen, vilket innebar ledning 10-2.

Rospiggarna gav inte upp. Ett par lyckade toppningar minskade försprånget och efter 14 av de 16 heaten var hemmalagets ledning bara en poäng.

I näst sista heatet vann Andreas Jonsson och Lee Richardsson dubbelt och gav Rospiggarna ledningen för första gången i matchen.

Trots att Tony Rickardsson vann sista heatet hjälpte det inte hemmalaget. Gary Havelock hade behövt bli tvåa för hemmaseger men båda Rospiggarna Greg Hancock och Ryan Sullivan var före honom.

Rospiggarna vann även den första matchen mellan lagen och plockade maximala fem poäng i dubbelmötet.

- Nu har vi inte så långt upp till Kaparna i toppen och det är dit vi siktar. Men trots att det gått bra på slutet för oss går det inte att ta ut något i förskott. Årets elitserie är mycket jämn och alla kan slå alla, säger Kyllingstad.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport